Senatorul Ben-Oni Ardelean dorește legiferarea lobby-ului

263

Oricine ocupă o funcție ce presupune încrederea alegătorilor ar trebui să dea seama măcar de două ori pe an despre activitatea sa. Ar trebui să fie o practică curentă de responsabilitate civică, chiar dacă este sau nu specificată explicit în unele norme legale.

Asta este opinia senatorului liberal Ben-Oni Ardelean. Și în concordanță cu propria sa părere tocmai a dat publicității un raport al activității sale din ultimele luni.

Darea de seamă este una dintre responsabilitățile fiecărui ales local. Nu este doar o binevenită legătură cu cetățeanul. Nici nu este doar o promovare personală. Este un mod de a avea acces la un anumit feed-back despre activitatea bună sau mai puțin bună.

Raportul este cuprins într-o mapă cu date destul de succinte dar tot cuprinde cam 50 de pagini. Datele vizează mai multe aspecte despre județul Timiș si municipiul Timișoara. Sunt mai mult chestiuni ce țin de anumite discuții despre proiectele necesare pentru județ.

Senatorul de la PNL consideră că este foarte utilă o viitoare lege a lobby-ului foarte serios aplicată în România. Tot de la viiltoarea legislatură se așteaptă o lege ce va delimita foarte clar atribuțiile și responsabilitățile unui parlamentar. Acum orice fel de discuție amicală, prietenească, absolut normală și naturală pentru a rezolva problemele unui județ sau a unei localități poate fi ușor interpretată în diverse moduri corecte sau tendențioase. Deci acest lucru trebuie corect reglementat ca oricine este într-o anume poziție să aibă și prerogativele de a putea face ceva pentru cetățeni. Acest raport, doar pe ultimele câteva luni, este public și poate fi consultat de oricine.

Senatorul consideră că este singurul din județul Timiș dar și printre puținii din țară care prezintă un raport de activitate încă de la începuturile activității sale.

Ben Oni Ardelean își va continua activitatea la București și după alegerile din decembrie de pe poziția de deputat. Fiind primul pe lista de candidați la Camera Deputatilor nu se pot ivi surprize. Unele necazuri vor avea cei din partea inferioară a listei.

 

2 COMENTARII

  1. Lobby nu este ceea ce lasa sa se inteleaga nic dl. politican nici scriitorul acestui articol. Lobby inseamna dreptul corporatiilor de a face ”recomandari” politicienilor in legatura cu legile care si le doresc. Adica influentarea legala in interesul corporatiilor a celor care ar trebui sa reprezinte in primul rand interesele oamenilor de rand. Legalizarea Lobbyului ar fi o tragedie pentru democratia si asa mimata de la noi, unde oricum aceste practici sunt la ordinea zilei, iar ilegalitatea acestora ar dizolva ultima umbra de limita care mai pazeste principiul independentei si echidistantei factorilor politici. O mizerie de manipulare acest articol, se mizeaza pe lipsa de informare a cetatenilor in ceea ce inseamna cuvantul ”lobby”. Iar din realizarile indirecte ale D-lui Ardelean cu viziunile sale penticostalo-americane este si distrugerea liceului de muzica Ion Vidu din timisoara, care de cand devenit strict nominal „colegiu”, s-a prabusit ca nivel de performanta gratie distinsei ex-directoare Doina Catana, pe care doar pensia a dezlipit-o de scaun. De la un liceu cu zeci de premii internationale pe an s-a ajuns la zeci de premii la concursuri zonale organizate chiar de institutie, cu premii date ”in familie”. Si in rest, zero barat. Foarte trist cum acest politican a aparut de nicaieri si a ajuns primul pe lista PNL-ului…si tocvmai intr-un judet precum Timis.

  2. Un articol de doi lei. Pai acest om sa arate buletinul sa vedem unde locuieste? Unde este raportul de activitate ? Apoi ultima minciuna spusa ca este pe locul 1. Fals , este pe locul doi, pe locul 1 este rectorul Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ