Senator PNL de Timiș: Solicit Guvernului PSD să renunțe la ideea de a plafona indemnizațiile pentru mame

166

Senatorul PNL de Timiş, Alina Ghorghiu, solicită Guvernului PSD să renunțe la ideea de a plafona indemnizațiile, spunând că e neconstituţional să le plafoneze şi să le scădă pe cele în plată!

,,Solicit acest lucru deoarece Guvernul PSD dorește ca astăzi, în ședinţa de guvern, să plafoneze indemnizaţiile pentru mame, inclusiv pe cele în plată! Vor să ia această măsură, aberantă şi neconstituțională, fără niciun dialog cu societatea, fără simulări, fără argumente serioase”, spune Alina Gorghiu.

PNL cere PSD să recunoască faptul că gestionarea problemelor economice și bugetare ale țării din ianuarie 2017 și până acum de către majoritatea parlamentară PSD – ALDE a fost catastrofală și astfel s-a ajuns acum la propuneri disperate de acoperire a deficitului bugetar. Lista propunerilor vehiculate de PSD în ultimele săptămâni este deja prea lungă și descalificantă pentru orice partid responsabil: impozitul pe cifra de afaceri, ”taxa de solidaritate”, plata contribuțiilor aferente contractelor de muncă part-time la nivelul salariului minim pe economie, includerea în întregime a contribuțiilor pentru CAS și CASS în salariul brut al angajatului, blocarea posturilor în sectorul bugetar, ideea de a desființa pensiile obligatorii administrate privat, modificarea haotică a cadrului legal privind pensiile militarilor, plafonarea și tăierea indemnizațiilor pentru mame.

Renunțarea la aceasta tăiere a indemnizațiilor este cu atât mai necesară cu cât planurile PSD sunt de naturÎ a afecta inclusiv indemnizațiile aflate în plată, ceea ce nu doar că este incorect, dar conține și vicii evidente de constituționalitate. Acest fapt va face ca familiile care beneficiază de această lege, în loc să se concentreze asupra creșterii copiilor, să piardă timp și bani căutând dreptatea prin tribunale.

1 COMENTARIU

  1. ce nemernica .ne aminteste de lavinia sandru cand era in parlament cu legea asta pentru copii minune din parinti minune .pe ceilalti lasa-i in plata domnului .ai nostrii sant viitorul .asta reprezinta timisul in parlament.rusine.

LĂSAȚI UN MESAJ