Asociațiile de proprietari vor plăti sume uriașe către stat, pentru angajații lor. Mesajul transmis de FALT

1632

Ordonanța de Urgență nr 4/2017 adoptată de Guvernul României fără o dezbatere publică de minim 10 zile lovește în asociațiile de proprietari respectiv în cetățenii care locuiesc la bloc, potrivit unui comunicat al Federației Asociațiilor de Locatari Timișoara.

Astfel, asociațiile de proprietari ar urma să plătească sume imense la stat, dacă au angajați cu carte de muncă, administratori sau femei de servici. O nouă ordonanță care va intra în curând în vigoare va obliga angajatorii care au personal angajat cu contracte cu timp parțial să plătească sume uriașe.

„Asociațiile de proprietari cu contracte de muncă cu timp parțial sunt din nou pedepsite. Ordonanța de Urgență nr 4/2017 adoptată recent de Guvernul României, fără o dezbatere publică de minim 10 zile, lovește din nou în asociațiile de proprietari, respectiv în cetățenii care locuiesc la bloc. După ce, în urmă cu câțiva ani, asociațiile de proprietari au fost obligate să încheie contracte individuale de muncă în loc de convenții civile acum sunt obligate să plătească CAS și CASS ca și când personalul angajat ar fi plătit cu salariul minim de 1.450 lei chiar dacă o femei de servici a fost de acord să presteze munca pentru o suma de 100-200 lei/lună. Prin această ordonanță se ajunge ca o asociație să plătească contribuții la stat mai mult decât primește femeia de servici sau administratorul”, transmit reprezentanții FALT.

Potrivit unor calcule efectuate de FALT, după noua legislație, asociațiile de proprietari ar trebui să scoată din buzunare, pentru a plăti la buget, suma de 274 de lei – pentru un salariu de 100 de lei.

,,Aceasta ordonanța este neconstituționala si trebuie abrogata urgent! Ordonanța afectează puternic funcționarea asociațiilor de proprietari.

Când asemenea suprataxări aberante sunt numite ”Masuri pentru asigurarea dreptului la pensie si la sănătatea medicala” nu este alta soluție decât demisia inițiatorilor.”, au mai transmis cei de la FALT.

 

LĂSAȚI UN MESAJ