Semnal de alarmă tras de USR Timiș: cale ferată degradată lângă Timișoara

323

V-ați săturat de cozile din fiecare zi de pe drumul Timișoara – Moșnița Nouă? Din păcate veștile nu sunt din cele mai bune, pentru ca lucrările de reabilitare și lărgire a drumului nu au început încă. Între timp, membrii USR Timiș au descoperit cauza aglomeratiei: starea precară a căii ferate de la ieșirea din oraș.

„Trecerea de cale ferată dintre Timișoara și Moșnița Nouă este într-o stare deplorabilă. Din cauza ei, în fiecare dimineață se creează cozi interminabile de mașini la intrarea în Timișoara. Seara, ambuteiajele se mută pe sensul opus. Deputatul USR Timiș, Cătălin Drulă, a făcut o sesizare către Autoritatea de Siguranță Feroviară Română în care cere instituției să se asigure că trecerea va fi reabilitată. Deși calea ferată în cauză este privată, autoritățile trebuie să se asigure că oamenii pot circula decent pe drumurile publice”, anunță USR Timiș.

Drumul trebuia reabilitat de mult, dar lucrările nu au început niciodată. Pe teritoriul Timișoarei, amenajările vor fi făcute de primărie, iar de la limita orașului pana în Moșnița Nouă, drumul va fi reabilitat de Consiliul Județean Timiș. Încă de anul trecut au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, iar valoarea trece de 34 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ