Semnal de alarmă! O nouă epidemie ne pândește în Banat, în caz de nevaccinare

1339

După rujeoală, o altă boală care poate duce la apariția unei epidemii este rubeola. Centrul Național pentru Controlul Bolilor Transmisibile dă avertizări în acest sens.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, Miloș Dănilă, face un nou apel către medicii de familie din județ să respecte planul de vaccinare antirujeolică și antirubeolică stabilit la nivel național – administrând vaccinul ROR – și să intervină cu toată responsabilitatea la nivelul comunității pentru vaccinare.

Conducere DSP Caras-Severin

”Acest apel survine în contextul în care este posibil să apară și mai multe cazuri de rubeolă în județ, dar și ca urmare a faptului că anul trecut s-au îmbolnăvit de rujeolă în țară aproximativ 10.000 de persoane, existând și mai multe decese, inclusiv în Caraș-Severin. În prezent, incidența acetei boli infecțioase este stopată, în ultimele trei luni numărul cazurilor de rujeolă din județ fiind în scădere. În ce privește rubeola, nu există în prezent un număr de cazuri care să devină alarmant pentru instituțiile sanitare, dar este necesară în continuare vaccinarea constantă cu ROR”, a precizat conducerea DSP Caraș-Severin.

2 COMENTARII

 1. Da! Aveți dreptate și bunicii noștri au fost vaccinati, abia își plătesc acum din pensie tratamente pentru alzheimer, boli cardiovasculare, mulți au murit deja de cancer. Strabunicii noștri trăiau aproximativ 90 de ani.
  Vaccinati-va repede oameni buni.

  • „Strabunicii noștri trăiau aproximativ 90 de ani.”
   🙂
   Au trait pe naiba 90 de ani… Citez: „În România, speranța de viață la naștere în 1900 era de doar 36,4 ani. Secolul al XX-lea a fost martorul unui progres imens, în 1974-1975 aceasta ajungând la 69,3 ani. În anul 2011, speranța medie de viață era de 73,98 de ani (70,5 ani în cazul bărbaților și 77,6 ani în cel al femeilor)”. In Anglia medievala, speranta de viata era de numai 20-30 de ani. La inceputul sec. al XX-lea speranta de viata ajunsese la 30-40 de ani si a inregistrat o crestere spectaculoasa IN SINCRON cu adoptarea generalizata a masurilor de sanatate publica (inclusiv vaccinarea). Dar, sigur, ghicitoarea Mama Omida de pe bulevardul C.D.Loga va va spune altceva…

LĂSAȚI UN MESAJ