Semnal de alarmă! Copii din Timiş, unii chiar de 9 – 10 ani, au ajuns la spital după ce au consumat droguri

68

Aproape două sute de persoane au ajuns, anul trecut, în unităţile de primiri urgenţe din judeţul Timiş după ce au consumat droguri, printre ele aflându-se şi copii de 9 sau 10 ani, numărul pacienţilor fiind aproape dublu faţă de anii precendenţi.

Șefa Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara, comisar șef Mihaela Tomiţă, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că numărul persoanelor care au ajuns, anul trecut, la unităţile de primiri urgenţe din judeţul Timiş în urma consumului de droguri a fost de 187, cu 82 mai multe faţă de anul anterior şi dublu faţă de anul 2012. Printre aceste persoane s-au numărt copii de 9 sau 10 ani, a spus Tomiţă.

„Aproape s-a dublat numărul urgenţelor. De exemplu, în 2012 au fost înregistrate 96 de cazuri. Vârsta medie de începere a consumului de droguri este 14-16 ani, dar am avut şi cazuri de copii care s-au drogat la 9 sau 10 ani. Acest lucru reprezintă un semnal extrem de îngrijorător, a scăzut vârsta de debut. De asemenea, se ajunge în situaţii foarte grave, chiar şi anul trecut au fost tineri care au murit din cauza drogurilor, a etnobotanicelor”, a spus Mihaela Tomiţă.

Cel mai consumat drog în Timiş este canabis-ul, urmat de etnobotanice. Statisticile mai arată că 6,1 la sută din elevii din Timiș au încercat, cel puțin o dată un drog.

LĂSAȚI UN MESAJ