Șefă de secție a unui spital, dată afară după ce a chemat o fetiță la cabinetul privat pentru consultație

868

O doctoriţă din Suceava a fost dată afară, după ce tatăl unei fetiţe, pacientă, a fost sunat de managerul Spitalului Judeţean. Bărbatul făcuse o plângere, după ce ajunsese cu fetiţa rănită la un ochi la Oftalmologie, iar şefa secţiei a chemat-o la cabinetul particular, în loc să o consulte.

Întâmplarea a fost povestită de Lucian Băltaru, tatăl fetiţei rănite, pe pagina de Facebook. După ce copila a fost lovită cu un băţ de un coleg de clasă, în ochi, duminica trecută, tatăl a mers cu ea la spital. La UPU a fost tratată de o asistentă, pentru că duminica nu există oftalmolog în spital. Asistenta i-a spus părintelui să vină a doua zi la prima oră la un consult oftalmologic.

Bărbatul s-a conformat, a venit la Spitalul Judeţean luni de dimineaţă şi, deşi programul începea la ora 8, a aşteptat o oră, apoi l-a sunat pe directorul medical. Doctoriţa Georgeta Martiniuc, şefa secţiei de oftalmologie, a venit la cabinet la câteva minute după ce directorul medical a sunat-o, dar cu o oră întârziere.

Nu a consultat însă fetiţa, ci l-a chemat pe tată cu ea la cabinetul ei particular, după ora 13:00. De aici începe de fapt povestea, spusă de Lucian Băltaru. Bărbatul a vorbit din nou cu directorul medical şi i-a povestit cum a decurs „consultaţia”, iar acesta l-a îndemnat să scrie o plângere. Ceea ce s-a şi întâmplat.

A doua zi de dimineaţă, managerul spitalului l-a sunat pe tatăl fetiţei şi doar l-a întrebat dacă ceea ce scrie în plângere e adevărat. Primind confirmarea, acesta a decis concedierea doctoriţei.

Astfel, medicul şef al secţiei Oftalmologie din Spitalul Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, dr. Georgeta Martiniuc, a fost înlocuită din funcţie, după ce s-a dovedit că a chemat la cabinetul privat un copil rănit la ochi, venit pentru consultaţie în ambulatoriul spitalului.

Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat că măsura demiterii din funcţie a fost luată miercuri, după verificarea celor reclamate de părinţii copilului. Medic şef de secţie interimar a fost numită dr. Anca Trifina.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ