Au început controalele la carnea de miel și alte alimente pregătite pentru masa de Paști

70

Se aproprie Paștele, așa că și autoritățile își pun la punct planurile de măsuri pentru a se asigura că timișenii și toți românii cumpără din piețe sau de la producători numai produse de calitate.

Au început controalele  în piețele agroalimentare din România, respectiv județul Timiș, în punctele de tăiere a mieilor, dar și în supermarketuri.

”În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin intermediul structurilor de control de la nivel naţional, a demarat controalele tematice specifice, pentru a asigura cetăţenilor un comerţ cu alimente sigure”, transmite instituția pentru siguranța alimentelor.

Potrivit unui comunicat de presă, la aceste acţiuni vor participa toţi medicii veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) dar şi a circumscripţiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

Controalele urmăresc respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare şi unităţile de alimentaţie publică.

Fiecare DSVSA judeţeană a stabilit un program de lucru pentru perioada 01.04.2019 – 01.05.2019, în baza căruia medicii veterinari vor efectua controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare, în obiectivele supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Astfel, în perioada 01.04.2019 – 01.05.2019 este asigurată permanenţa la nivelul DSVSA, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică. La sediul acestora vor fi afişate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

Aceste informații vor fi postate și pe site-ul fiecărei DSVSA județene. În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea şi celelalte produse de origine animală, este asigurat necesarul de personal sanitar veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.

Pentru eficientizarea acestor acţiuni, medicii veterinari vor solicita, ori de câte ori consideră necesar, sprijinul altor autorităţi competente judeţene sau locale (Primării, Consilii Judeţene, Instituţii ale Prefectului, ANAF, ANPC, MS etc), în vederea organizării unor acţiuni comune de inspecţie şi control, în limita competenţelor stabilite prin legislaţia în vigoare şi în baza protocoalelor de colaborare încheiate cu alte autorităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.