Șef de instituție din vestul țării prins în flagrant când lua mită!

1301

Un angajat al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Hunedoara a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență. Bărbatul a pretins de la un fermier din județ suma de 145.000 de lei, ca să îl ajute să obțină o suprafață de teren, pentru ca ulterior să beneficieze de fonduri nerambursabile.

„Judecătorii Tribunalului Alba, la solicitarea procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au dispus, sâmbătă, măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile, a inculpatului Opriș Florin, șef birou în cadrul APIA, centrul local Hunedoara, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și trafic de influență”, se arată în comunicatul emis de DNA.

Din referatul întocmit de procurori a reieșit faptul că în perioada 2011-2015, inculpatul, în calitate de șef birou, a pretins și primit, printr-un intermediar, de la un fermier, care este martor în cauză, suma totală de 145.000 lei. Banii au reprezentat o parte din fondurile nerambursabile primite de fermier. În schimbul acestor bani, angajatul APIA a lăsat să se creadă că are influență asupra primarului comunei de domiciliu a fermierului, pentru a-l determina pe acesta să–i acorde martorului o suprafață de teren (pășune) mult mai mare decât cea pe care o primise inițial. Vineri, în 4 mai, în contextul menționat mai sus, individul a primit de la fermier suma de 25.000 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

LĂSAȚI UN MESAJ