Ședință de urgență la MAI. Ludovic Orban: O nouă Ordonanță Militară va fi prezentată în cursul zilei de astăzi

75

Șeful executivului, Ludovic Orban, a mers dimineață la sediul MAI, unde a avut o ședință cu ministrul de Interne, Marcel Vela. Premierul a anunțat că o nouă Ordonanță Militară este aproape gata, iar documentul va fi prezentat astăzi. „Cei care vor veni începând cu ziua de mâine nu își vor petrece Paștele în condiții normale, ci vor fi obligați să intre în carantină”, a ținut să avertizeze Orban. Premierul a explicat că România încearcă să producă propriile ventilatoare, în condițiile în care livrarea din alte state pentru sute de aparate este blocată.

„Am pregătit elementele pentru noua Ordonanță Militară care va fi prezentată de echipa MAI în cursul zilei de astăzi”, a declarat premierul Ludovic Orban după ședința de lucru care a durat câteva ore la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

„Practic e aproape în forma finală Ordonanța”, a subliniat Orban.

Șeful executivului a anunțat că au fost evaluate intrările în țară și capacitățile de carantinare. „Cei care vor veni începând cu ziua de mâine nu își vor petrece Paștele în condiții normale, ci vor fi obligați să intre în carantină”, a avertizat Orban.

Ideea plății suplimentare pentru cadrele medicale care lucrează cu pacienți infectați cu coronavirus a fost deja inclusă într-o ordonanță de urgență pregătită de Ministerul Fondurilor Europene. Valoarea acestui spor va fi de aproximativ 500 de euro.

Există contracte pentru 400 de ventilatoare, dar graficul de livrare nu este respectat, pentru că au fost luate decizii la nivelul guvernelor altor state care au blocat scoaterea din țară a aparatelor.

În acest condiții, autoritățile încearcă să producă ventilatoare în țara noastră. Se caută soluții și pentru repararea ventilatoarelor care sunt stricate, pentru a putea pune în funcține încă 80-100 de astfel de aparate.

La ședința de astăzi de la MAI au fost discutate măsuri de pregătire a spitalelor care urmează să primească pacienți.

Referitor la situația din Țăndărei și din comuna Bărbulești, premierul a subliniat că se vor lua măsuri speciale, cel puțin pentru Țăndărei.

„Luni va fi revizuit într-o primă analiză proiectul de rectificare bugetară. E posibil în cursul săptămțânii viitoare să adoptăm rectificarea bugetară”, a mai declarat Ludovic Orban.
Sursa: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ