12.2 C
Timișoara
joi 25 aprilie 2024

Secțiile de terapie COVID seamănă cu imaginea iadului. Mărturia cutremurătoare a părintelui care se roagă la patul bolnavilor

Secțiile de terapie COVID seamănă cu imaginea iadului – este mărturia cutremurătoare a părintelui Marcel Răduț Seliște, preot la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. În timpul rugăciunilor rostite la căpătâiul bolnavilor, preotul este martor la durerea, disperarea și neputința acestora. Infectat și el de două ori cu noul coronavirus, preotul spune că se va vaccina. Deși a făcut forme ușoare ale bolii, știe cât de periculos este virusul. Iar momentan, vaccinul este singura cale de a-i opri răspândirea.

Preotul Marcel Răduț Seliște lucrează de un deceniu la Spitalul Județean din Craiova. De-a lungul timpului, s-a rugat pentru oameni cu boli grave, muribunzi, a ascultat povești apăsătoare, doar spune că nicicând nu a fost mai greu ca în ultimul an. Pandemia a creat o suferință continuă pe care preotul încearcă să o aline. Felul în care descrie ce se întâmplă în secția de terapie intensivă e cutremurător.

Marcel Răduţ Selişte, preot: „Vă mărturisesc că este un fel de întâlnire cu imaginea iadului. Un iad în care sunt totuși nişte fiinţe care luptă pentru a-i salva pe cei aruncaţi în acest iad, pe bolnavii infectaţi cu acest coronovarirus. Sunt colegii mei, medicii şi asistentele care luptă în fiecare pentru a-i salva pe aceşti bolnavi”.

Preotul știe că, așa cum medicii apelează la știință pentru a salva viața bolnavilor, și el trebuie să fie acolo ca să-i încurajeze pe oameni să lupte cu virusul și să le vindece rănile sufletești aduse de această boală. Momentele în care este chemat la ATI sunt cele mai grele. Și, de fiecare dată când îmbracă echipamentul de protecţie, spune în gând o rugăciune și pentru doctori.

Marcel Răduţ Selişte, preot: „Este extrem de greu să porți acel costum. Eu îl port 2-3 ore cât stau în ATI Covid-19, dar mă gândesc la colegii mei care stau cel puțin opt ore în acel costum și mai trebuie să facă și procedurile medicale. Vă spun că e cumplit!”

Și mai greu îi este când intră în saloane și nu-i mai găsește pe cei pe care îi cunoscuse cu o zi-două înainte. E semnul că au pierdut lupta cu virusul.

Marcel Răduţ Selişte, preot: „M-a marcat profund întâlnirea duhovnicească în spovedanie şi împărtăţanie cu un om tânăr. Cu un anumit zel de pregătire, un inginer IT-ist, care din care păcate a apelat prea târziu la ajutorul medical. A venit cu plămânii foarte afectaţi. Şi a avut totuşi voinţa sufletească să solicite preot, m-am prezentat, s-a mărturisit, un om care a luptat până la capăt cu boala, un om pentru care s-au făcut eforturi dar, din păcate, a venit… prea târziu”.

Preotul Marcel Răduţ Selişte știe cât de periculos este noul coronavirus. S-a infectat deja de două ori până acum și din fericire a făcut forme ușoare ale bolii. Acum e decis să se vaccineze.

Marcel Răduţ Selişte, preot: „O dată anul trecut, însă anul trecut, vorbind cu medicul care m-a tratat, lucrurile erau la început, nu prea ştia nimeni despre ce e vorba. Am amânat o zi să merg să mă internez, nu a fost o situaţie gravă trebuie să subliniez, a fost ca un fel de răceală puternică”.

Mesajul pe care părintele îl transmite oamenilor este că pandemia trebuie privită ca pe o lecție, din care fiecare avem de învățat. Să fim mai îngăduitori, cu mai multă grijă pentru cei de lângă noi și mai responsabili.
Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ziua internațională a securității și sănătății în muncă

ITM TIMIȘ organizează luni, 29 aprilie 2024, de la ora 11, la sediul instituției din loc. Giroc, str. Calea Timișoarei nr....

Mai multe spitale din Timișoara se pregătesc să ,,tragă obloanele”. Ce se va întâmpla cu miile de pacienți dacă fondurile cerute nu vor veni...

Situația financiară a marilor spitale rămâne una critică, în ciuda semnalelor trase în mod repetat de conducerile unităților sanitare. Marile spitale din Timișoara se confruntă,...

Citește și :