Secție a unui spital, nefolosită de 5 ani, deși a fost complet modernizată. Care este motivul

116

Secția de terapie intensivă a unui spital din județul Galați este nefolosită, deși în urmă cu cinci ani a fost reabilitată și dotată cu aparatură de ultimă generație. Potrivit managerului Spitalului Orășenesc Tg.Bujor, Victoria Gheonea, unitatea medicală nu are un medic specialist, pentru că nu s-a prezentat nimeni la concursul pentru ocuparea postului de medic anestezist, relatează Mediafax.

Secția de ATI a Spitalului din Târgu Bujor a fost modernizată în urmă cu 5 ani. De atunci, secția stă închisă, iar aparatele nou nouțe nu au fost folosite niciodată, deoarece, spune managerul Spitalului Orășenesc Tg.Bujor, niciun medic anestezist nu dorește să se angajeze la spitalul din orașul gălățean.

La fiecare cinci luni, conducerea spitalului organizează concurs pentru ocuparea postului și nici măcar medicii rezidenți nu sunt atrași de poziția oferită.
„Secția de ATI a fost modernizată acum cinci ani. A fost modernizată integral, cu covor antistatic medical, cu aparatură de ultimă generație, paturi, zona preoperatorie, zonă postoperatorie. De atunci scoatem o dată la cinci luni postul de medic anestezist la concurs, nu se prezintă nimeni, nu se interesează nimeni. Este și o specializare mai aparte, sunt mai puțini medici anesteziști, cel puțin la Galați. Nu stăm degeaba, pregătim medici rezidenți, dar din păcate unii dintre ei, la finalul rezidențiatului, pleacă în alte părți. Noi îi pregătim cu speranța că la final unul va veni și va lucra în spitalul nostru”, a declarat managerul Spitalului Orășenesc Tg.Bujor, Victoria Gheonea.
Întreaga poveste, pe hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ