Secția sârbă a Teatrului „Merlin”, gata să-și primească spectatorii

47

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Merlin” – secţia în limba sârbă – a pregătit spectacolul „Don Juan din Leušić”, de Borisav Atanasković, o monodramă susţinută de Marko Adzic sub coordonarea artistică a Mădălinei Ghiţescu-Petre.

Producția Teatrului „Merlin” a participat de curând la Festivalul Formelor de Teatru Mic, la Centrul Cultural din Kotlujevac, Zajecar din regiunea Timok, Sebia, și a avut mare succes de public. Scriitor de literatură pentru copii şi adulţi, actor, dramaturg, realizator de emisiuni radio, tv, ziarist şi director radio, Borisav Atanasković, autorul textului, s-a născut la data de 10 mai 1931, la Belgrad. Studiile gimnaziale le-a terminat în oraşul natal, ulterior absolvind Facultatea de Actorie la Novi Sad, în anul 1953, la clasa lui Jurij Rakitin Ljvoviča şi Faculatea de Filologie din Belgrad, la secţia Limba şi Literatura Sârbo-Croată. A scris piese de teatru radiofonic pentru copii, drame tv pentru copii, radio drame pentru adulţi şi scenarii tv.

Monodrama „Don Juan din Leušić ” a fost scrisă în 1974, în seria de comedii radio pentru adulţi şi a fost înregistrată audio şi filmată, în acelaşi an, difuzându-se pe programul 2 al Radio Belgrad.

Despre personajul arhetipal prezent în pielea bărbatului care este și unicul protagonist al piesei, Mădălina Ghiţescu-Petre spune: „Un suflet masculin, încâlcit în propriul său univers feminin, înconjurat de treisprezece suflete-femei, încearcă să-şi găsească alinare în idealul feminin pe care l-a format, obsesiv, în minte. O simfonie sensibilă, universal valabilă, compusă de Borisav Atanasković care ne descoperă spiritul masculin, primordial, necizelat, neliniştit, nemângâiat, căutând mereu figura feminină, maternă, care să îl recuprindă.”

Spectacolul, recomandat persoanelor peste 16 ani, se va juca în data de 15 noiembrie, de la ora 19:00, în cadrul „Festivalului de o zi”, va dura 40 minute și va avea supratitrare în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ