Secţia de cardiologie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani, închisă, din lipsă de personal

93

Secţia de cardiologie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani a fost închisă, din lipsă de personal, după ce doi angajaţi au fost diagnosticaţi pozitiv cu Covid-19. În momentul de faţă, 110 cadre medicale sunt izolate la domiciliu, iar spitalul are o lipsă acută de personal.

Spitalul de Urgenţă din Petroşani se confruntă cu o criză fără precedent a cadrelor medicale, după ce coronavirusul a fost răspândit în rândul personalului de o pacientă internată la Neurologie, care nu le-a spus medicilor că vine din Italia. Două secţii sunt închise, iar unitatea de primiri urgenţe funcţionează cu personal adus din alte secţii.

„Din spital, se află în autoizolare un număr de aproximativ 110 persoane. Cel puţin pe moment, secţiile de Neurologie şi Cardiologie, practic, sunt nefuncţionale”, spune managerul spitalului, medicul Alin Vasilescu.

Spitalul de Urgenţă din Petroşani face eforturi pentru a obţine, cât mai curând, testele rapide pentru depistarea coronavirusului, pentru că se aşteaptă creşterea numărului de cazuri în următoarea perioadă, iar cel mai apropiat centru la care se pot face analizele specifice e Clinica de boli infecţioase din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ