Continental a investit aproximativ 200 de milioane de euro în operațiunile sale din România în 2019

60

Continental, companie tehnologică, a investit în 2019 aproximativ 200 de milioane de euro în operațiunile sale din România. Compania a inaugurat la Sibiu un nou modul de producție și o clădire nouă pentru activități de cercetare și dezvoltare. De asemenea, Continental a început anul trecut și extinderea clădirii de birouri din Iași, urmând ca în acest an să fie finalizată investiția planificată, în valoare de 27 de milioane de euro.

Compania a investit în echipament de vârf în fiecare din locațiile sale, iar specialiștii IT&C și inginerii au continuat să dea o formă viitorului prin dezvoltarea de tehnologii care au un impact puternic în mobilitatea curată și sustenabilă a viitorului. Folosirea inteligenței artificiale, a tehnologiei cloud și atenția acordată securității cibernetice reprezintă tot atâtea preocupări pe care echipele din România le au în dezvoltarea și punerea în aplicare a megatrendurilor industriei, precum conectivitate sau conducere automatizată.

„Software-ul este una dintre direcțiile prin care Continental modelează ziua de mâine. Echipele de ingineri, specialiști IT și angajații centrelor de producție din România își pun amprenta pe tehnologiile viitorului. Am dezvoltat aplicația CORY, un sistem prin care încurajăm degajarea traficului la orele de vârf, prin folosirea aceluiași vehicul de doi, trei sau mai mulți colegi în drum spre și de la serviciu. Colegii din centrele de cercetare și dezvoltare din România au lucrat și lucrează la dezvoltarea unor tehnologii precum high automated driving for commercial vehicles, serverul care conectează modelul electric VW ID.3, interacțiunea om-mașină, dezvoltarea sistemelor de siguranță pasivă și activă și altele asemenea. Aici, în România, punem viitorul în mișcare“, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

În România au loc activități de cercetare-dezvoltare în domeniul fuziunii datelor, inclusiv cu utilizarea sistemelor de inteligență artificială, care aduc îmbunătățiri semnificative la sistemele de conducere asistată și autonomă. Driver monitoring, altă tehologie la care lucrează echipe din România, este un sistem ce monitorizează capul șoferului pentru a evalua atenția acestuia la drum, direcția privirii, expresiile faciale și oboseala. Detectarea eficientă a stării șoferului permite evaluarea îmbunătățită a situațiilor potențial periculoase și, atunci când este necesar, inițierea strategiilor de prevenire.

Tehnologii de conectivitate sau care conduc la dezvoltarea rapidă a conducerii autonome, precum și extinderea gradului de automatizare prin Industria 4.0 în unitățile de producție reprezintă subiecte importante pe care compania pune accentul. Sistemul de depozitare integral automatizat inaugurat anul trecut în cadrul centrului de producție de componente electronice din Timișoara reprezintă unul dintre proiectele implementate de companie în direcția Industriei 4.0.

Activitatea desfășurată în fabricile ContiTech și de anvelope din țară susțin pașii făcuți de companie în ceea ce privește modernizarea activității de producție și dezvoltarea Industriei 4.0 care contribuie la creșterea eficienței și a calității produselor pe care le fabricăm.
În această categorie intră și proiectele din zona smart city, care vizează o dezvoltare durabilă și curată a mobilității, atât la nivel de oraș, cât și interurban.

„Continental își dorește să investească în parteneriate cu orașele românești în care își desfășoară activitatea, pentru a face mobilitatea mai sigură, interconectată și mai curată. Compania caută să identifice oportunitățile locale de cercetare-inovare și conectarea acestora cu subiecte și probleme globale de mobilitate, pentru a contribui la demararea de noi proiecte în această direcție în România. De asemenea, pentru acest an, compania are planificată o sumă similară cu cea din 2019 pentru investiții. Va fi finalizată noua clădire de la Iași, au început lucrările de construcție a unei noi clădiri de birouri și laboratoare la Timișoara și vor fi făcute investiții în echipamente de ultimă generație”, a explicat dr. Christian von Albrichsfeld. În funcție de viitoarele proiecte și de evoluția industriei automotive, compania va continua angajările în acest an în România.

Compania avea, la finalul anului 2019, în România, aproximativ 20,000 de angajați care lucrau în centrele de inginerie și în unitățile de producție. Compania a investit și un milion de euro în proiecte desfășurate în sistemul educațional, în programe pentru studenți, precum și pentru dezvoltarea școlii profesionale duale în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.