Se vrea continuarea în Liga a 2-a la fosta prim-divizionară

141

Timișoara a rămas fără reprezentantă în Liga 1 de fotbal și se pare că va avea trei cluburi în eșalon secund. Recent retrogradată în Liga a 2-a, ACS Poli și-a confirmat continuitatea în ciuda zvonurilor care vorbeau despre desființare…

Poveste ACS Poli nu se va sfârși odată cu retrogradarea din prima ligă de fotbal. Cel puțin asta este poziția clubului la două zile după finalul campionatului Liga 1. Clasată penultima, trupa violetă și-a luat adio de la întâiul eșalon după trei sezoane consecutive și teoretic va urma matineul din B. Spunem teoretic pentru că au existat destule informații care vorbeau despre destrămarea clubului în principal din cauza situației financiare.

Veniturile din drepturile TV sunt aproape inexistente în eșalonul secund față decei 1,2 milioane de euro garantați în Liga 1; bugetul ACS-ului se baza în mare parte de aceste fonduri. Se pare că șefii clubului au găsit ori vor găsi resurse pentru a acoperi un buget în care mare parte este rezervat plăților datoriilor.

”Clubul Poli Timișoara va analiza în perioada următoare oportunitățile de consolidare a bugetului, având în vedere retrogradarea în Liga 2. Noua ediție de campionat va însemna o reducere semnificativă a încasărilor, în special cele din drepturile de televizare, dar prin rezultate bune în Liga 2 și o abordare serioasă a echipei noastre, sperăm să atragem cât mai mulți suporteri lângă noi.

Conducerea grupării noastre va căuta soluții pentru ca noul sezon să găsească Poli Timișoara într-o situație stabilă din punct de vedere financiar și sportiv, iar la începutul noului campionat să avem plătite datoriile, pentru a nu fi penalizați. Din 2015 nu mai beneficiem de finanțare publică, iar la începutul anului competițional am pornit la drum cu 0 lei în cont, față de alte cluburi cu care ne-am bătut în zona retrogradării, cluburi cu bugete de 4,5 milioane euro sau 3,5 milioane de euro.

Pe lângă acest aspect, ele au avut nevoie în plus și de factori externi (arbitraje cu tentă clară împotriva noastră) pentru a se salva de la retrogradare în detrimentul echipei noastre. Chiar și așa, vom depune eforturi pentru ca Poli să revină în cel mai scurt timp în primul eșalon.

Poli Timișoara a trecut în ultimele decenii prin situații infinit mai grave. Avem nevoie de un restart, o întinerire a echipei pentru a deveni mai puternici. Lotul actual este format din jucători sub contract foarte buni cu vârste cuprinse între 17-23 ani, inclusiv fotbaliști cu experiență

Avem încredere că împreună cu toți cei responsabili vom crea un club echilibrat și că în 2019 orașul nostruva fi acolo unde îi este locul, în Liga 1”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul clubului.

În aceste condiții Timișoara va deveni orașul cu cea mai numeroasă participare în sezonul viitor al Ligii a 2-a: 3 cluburi! Retrogradata ACS Poli se alătură lui ASU Politehnica și Ripensia, echipe ce și-au consolidat locul în acest eșalon.

LĂSAȚI UN MESAJ