Se vor suplimenta posturile de rezidenți în cabinetele de medicină de familie

219

Ministru Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, luni, că a fost semnat un memorandum cu Ministerul Finanțelor pentru suplimentarea locurilor de rezidenți în cabinetele de medicină de familie, pentru aceia care au luat punctaj de trecere la examenul de rezidențiat, dar nu au obținut un post.

„Am promis că ne vom ocupa de soarta celor 400 de rezidenți, care au obținut punctaj de trecere la examenul de rezidențiat, dar fără posibilitatea de a ocupa un loc sau post. La mijlocul lunii februarie m-am întâlnit cu rectorii de medicină și farmacie și am discutat despre situația acestor rezidenți. Astăzi a fost încheiat un memorandum cu ministerul Finanțelor, prin care suplimentăm numărul de posturi pentru medicina de familie pentru acei rezidenți care au promovat examenul de rezidențiat”, a declarat ministrul Sănătății.

De asemenea, salariile rezidenților au fost mărite ca urmare a intrării în vigoare a Legii Salarizării Unitare, astfel încât, un medic rezident anul VI – VII, care lucrează într-un spital va avea o creștere de la 4.087 la 7.900. Un medic rezident anul IV – V va beneficia de o ceștere de la 3.386 la 7.300 de lei, iar un medic anul III va încasa 6.700 de lei, având un salt de la 3.294

LĂSAȚI UN MESAJ