Se verifică la sânge proiectele finanțate prin PNDL. Controale și în Timișoara și Timiș

178

Noul ministrul al Lucrărilor, Dezvoltării și Adminisrației, Ion Ștefan, a cerut ca toate proiectele finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) să fie verificate la sânge. Astfel, se anunță controale în această perioadă pe mai multe șantiere din județul Timiș, dar și din Timișoara.

”Trebuie să știm clar dacă lucrările executate pe PNDL I și PNDL II sunt conforme cu proiectele aprobate. Vor fi verificate toate proiectele pentru care sunt trimise cereri de plată. Grija noastră este pentru cheltuirea eficientă a banului public și pentru investiții calitative, necesare comunităților din întreaga țară. Dacă toate aceste controale vor arăta că proiectele au fost respectate, facturile vor fi plătite fără nicio ezitare. Am cerut inspectorilor ISC din întreaga țară să realizeze controale în teren, nu din pix, pentru că au o datorie morală față de cetățeni. În paralel, echipele ministeriale de control vor continua verificările, pentru a ne asigura că lucrările realizate prin PNDL I și II sunt conforme. Spun răspicat că, acolo unde se vor găsi nereguli, plățile nu se vor face, iar responsabilii județeni vor fi trași la răspundere”, a declarat noul ministru, potrivit Arena Construcțiilor.

În Timișoara sunt cel puțin două proiecte importante realizate prin PNDL. Vorbim despre modenizarea Podului Dragalina și Podului Eroilor. De asemenea, în județul Timiș, Consiliul Județean derulează mai multe lucrări de infrastructură la drumurile județene ale căror costuri vor fi suportate de Guvern, dacă nu se descoepră probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ