Se schimbă vremea, la ce să ne așteptăm în zilele următoare

182

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea va fi deosebit de caldă și zilele următoare, chiar și cu 15 grade mai mult decât ar fi normal pentru această perioadă a anului, cu maxime de până la 18 grade. În luna februarie, vor alterna perioadele calde cu cele reci.

„În acest sfârșit de săptămână, vor fi temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. Ziua de duminică va foarte călduroasă, așteptăm maxime chiar și de peste 15 grade în partea de sud-est a țării, estimăm chiar 18-19 grade în sudul Munteniei și al Dobrogei, însemnând cu mai mult de 15 grade față de cum ar fi normal la început de lună februarie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Teodora Cumpănașu, meteorolog de serviciu.

Reprezentanții ANM au menționat că în următoarele zile vremea va fi frumoasă, cu temperaturi peste normalul acestei perioade, astfel, joi vor fi maxime de 14 grade, iar vineri, vor mai urca până la 15 grade, iar minimele vor fi, în mare parte a țării, tot pozitive. Doar în depresiuni se vor înregistra, pe timp de noapte, chiar și -10 grade.

„Nu scăpăm nici de precipitații care în extindere, începând de vineri seară, chiar și sâmbătă. Vor fi sub formă de ploi, pe arii extinse în jumătatea de veste, unde devin moderate cantitativ, ceva mai puține și mai slabe, în rest. Așteptăm și la munte precipații sub formă lichidă, în special la altitudini sub 1500 de metri, dar cu riscul de producere a poleiului, iar la altitudini mai înalte, predomină ninsorile, care temporar sunt asociate și cu intensificări ale vântului”, a adăugat meteorologul.

În ceea ce privește vremea pentru luna februarie, vor fi intervale cu vreme caldă, dar și cu temperaturi scăzute.

„Cu siguranță, în luna februarie se va întâmpla ca în ianuarie, vor fi altenanțe între perioadele reci și cele calde, să nu uităm că ianuarie a avut temperaturi minime sub -20 de grade nu numai în zonele depresionare. În prima jumătate a lunii, domină masa de aer cald, dar la sfârșitul lui februarie, cu sigurnță, vor fi intervale și cu vreme ceva mai severă”, a precizat Teodora Cumpănașu.

LĂSAȚI UN MESAJ