Se schimbă modul de calcul al salariilor. Cât va câştiga un muncitor necalificat şi cât un angajat cu doctorat

359

Un nou proiect de lege depus la Senat prevede stabilirea unei ierarhii a salariilor în funcție de studiile absolvite de către angajați.

Astfel, sunt introduși, pentru toți angajații din economia națională, coeficienți de raportare la salariul minim, pe 11 categorii de pregătire și studii. Proiectul „pentru stabilirea indicatorilor minimali de ierarhizare privind salarizarea personalului din economia națională” a fost depus săptămâna trecută la Senat.

Legea prevede că „în vederea asigurării echilibrării sistemului de salarizare între sectorul bugetar și mediul economic concurențial, pentru sectoarele pentru care nu au fost încheiate contracte colective de muncă aplicabile la nivelul întregului sector de activitate, prin prezenta lege se stabilesc coeficienții minimali de ierarhizare salarială”.

În expunerea de motive, parlamentarii au notat că „la elaborarea legii s-a avut în vedere rolul statului, de garantare a unor forme de protecție minimă a venitului/salariului și motivare a muncii”.

Propunerea este înregistrată pentru dezbatere la Senat, ca prim for sesizat, în procedură de urgență. Camera Deputaților este decizională în acest caz.

sursa – digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.