Se reactivează handbalul feminin!

244

Noul proiect al Sport Club Municipal Timișoara pornește astăzi la drum; echipa feminină de handbal bifează prima ședință de pregătire de la înființare.

Cu obiectivul de a promova din primul sezon, noua echipă de handbal feminin de la SCM Timişoara se reuneşte în această după-amiază pentru a începe pregătirile sezonului competiţional de Divizia A. Urmând modelul secției de baschet feminin, handbalistele au trasat drept sarcină de a urca în prima ligă la finalul primului campionat.

Antrenorul Lucian Ghiulai a primit sarcina de a forma această echipă și el și-a adunat un lot de jucătoare tinere și de timișorence. Va fi ajutat de antrenorul secund Claudia Iancu şi de kinetoterapeutul Andra Butulia. Deocamdată lotul SCM-ului numără 12 handbaliste: Bianca Tomina Curmenț – portar, Loredana Sas – extremă dreapta, Gabriela Moldoveanu – extremă dreapta, Jelena Markovic – inter dreapta, Daira Ghiocel – inter dreapta, Sabine Klimec – coordonator de joc, Ioana Rădoi – coordonator de joc, Brighite Szabo – pivot, Alexandra Muntean – pivot, Medana Stăncescu – pivot, Diana Predoi – extremă stânga, Cristina Predoi – inter stânga.

Până la startul sezonului, programată la jumătatea lunii septembrie, lotul va mai fi completat cu câteva handbaliste.

Targetul SCM-ului este acela de a readuce Timișoara în prim-planul handbalului feminin, acolo unde s-a aflat mulți ani. Echipele de pe Bega, Universitatea și Știința, au cucerit 11 titluri naționale de-a lungul anilor și au jucat o finală a Cupei Campionilor Europeni. In ultimii ani echipele locale s-au zbatut in subsolul ligii secunde fie ca vorbim despre Universitatea sau proiectul CS Timisoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ