Se pregătește licitația pentru muzeul de la Parța

188

Județul Timiș va avea, în curând, o nouă destinație turistică. CJ Timiș construiește un centru muzeal la Parța, lângă Timișoara, unde va fi relocat sanctuarul neolitic descoperit în zonă, împreună cu o serie de exponate specifice.

„Punem în valoare moștenirea istorică a județului Timiș printr-o nouă investiție. Am semnat contractul pentru realizarea punctului muzeal de la Parța, unde să fie relocat Sanctuarul neolitic descoperit în zonă, unic în România, și printre puținele de o asemenea valoare din Europa. Instituția de cultură va beneficia de peste 400.000 de euro pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lui, care în perioada următoarea vor fi scoase la licitație”, a transmis Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Investiția este finanțată printr-un proiect european în valoare de peste 650.000 euro, derulat împreună cu municipalitatea Novi Knezevac din Serbia. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni. Contractul de finanțare a fost semnat la Consiliul Județean Timiș, în prezența partenerilor sârbi.

LĂSAȚI UN MESAJ