Se pregăteşte destituirea Reginei Elisabeta a II-a a marii Britanii şi legalizarea marijuanei!

2647

Mai mulţi avocaţi vor dezbate un amendament constituţional care să permită destituirea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii de la conducerea statului, în vederea schimbării formei de guvernământ.

Acţiunea are loc în Jamaica i vizează schimbarea formei de guvernământ, prin transformarea insulei în republică. Propunerea este un punct deosebit de important pe următoarea agendă legislativă (2016-2017) a guvernului, iar aplicarea sa ar conduce la înlocuirea reginei cu un preşedinte ai cărui atribuţii vor fi non-executive, potrivit celor declarate, în parlament, de guvernatorul general al Jamaicăi, Patrick Allen.

Totodată, pe agendă se află o propunere care prevede setarea unor date fixe pentru desfăşurarea alegerilor şi implementarea unei limite a mandatelor de care poate dispune premierul.

O altă propunere, prezentă la masa discuţiilor, prevede legalizarea marijuanei pentru „motive specifice”. Iniţiativa trebuie să treacă de Parlament pentru a căpăta dimensiune legislativă.

Jamaica este membră a Comunității Națiunilor, monarh și șef de stat fiind regina Elisabeta a II-a. Reprezentantul ei stabilit în această țară este guvernatorul Patrick Allen. Jamaica este o monarhie constituțională, puterea legislativă aflându-se în mâinile Parlamentului, care este format dintr-un Senat și dintr-o Cameră a Reprezentaților.

LĂSAȚI UN MESAJ