Se lansează cea mai spectaculoasă instalaţie de gondolă din România!

135

Gondola Carp din Sinaia, care va fi inaugurată joi, e considerată cea mai spectaculoasă instalație de transport pe cablu din România! Investiția, realizată de specialiști români, italieni și austrieci, a costat nouă milioane de euro, iar lucrările au durat şapte luni.

Tronsonul 1400-2000 al gondolei stabilește o serie de recorduri naționale:

– instalația ajunge la cea mai mare altitudine din România, 2.050 m, iar în zona Valea cu Brazi ajunge la cea mai mare înălțime față de sol înregistrată de o astfel de instalație, 120 m;
– noua gondolă este construită pe cel mai abrupt segment de transport pe cablu — 45 de grade la primii trei piloni;
– instalația are 42 de gondole a câte opt locuri, o capacitate de transport de 1.500 de persoane pe oră și un traseu cu o lungime de 2000 de metri.

Noua telegondolă are două motoare diesel și cel mai nou sistem de economisire a energiei numit de către specialiști direct drive care asigură o reducere a consumului de electricitate cu 20% față de sistemele tradiționale.

„Este ultima piesă de legătură pentru un domeniu schiabil integrat, ultimul pas către un skipass unic, care va oferi acces către toate pârtiile de schi ale orașului nostru. În anul 2007 a fost construită prima instalație publică a orașului: Telegondola Sinaia. În anul 2011, am extins domeniul schiabil prin deschiderea celui mai modern telescaun din Bucegi, în Valea Soarelui. Iar joi inaugurăm tronsonul 1400-2000 al Gondolei Sinaia, cea mai modernă instalație pe cablu din țară și singura situată la o altitudine de 2000 de metri”, a spus Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

„Este cea mai performantă instalație de transport pe cablu din România, unind cele două zone schiabile ale orașului Sinaia — Cota 1400 și Cota 2000. Turiștii români și străini se vor bucura să afle de lansarea skipass-ului unic, care, la prețul de 140 de lei, le oferă acces la 25 de km de pârtii și la cele mai performante trei instalații din România: tronsoanele 1000-1400 și 1400-2000 ale Gondolei Sinaia și Telescaunul Soarelui”, afirmă Bogdan Fălcescu, director general la Transport Urban Sinaia.

Lansarea instalației de transport pe cablu nu va modifica tarifele anunțate la începutul sezonului de schi 2015/2016. Tarifele pentru skipass-uri și cartelele cu puncte valabile pe instalațiile administrate de orașul Sinaia vor rămâne la același nivel ca până acum.

Foto: https://www.facebook.com/pages/Gondola-Sinaia

LĂSAȚI UN MESAJ