Se întorc medicii și asistentele, din străinătate, la Spitalul Județean din Timișoara!

4194

Mai mulţi medici şi asistente, care lucrau până acum în străinătate, au decis să se întoarcă la Timişoara.

Șeful secției Anestezie-Terapie Intensivă de la Spitalul Județean din Timișoara, medicul Dorel Sănesc spune că o parte dintre cei care au revenit în țară a ales chiar secția ATI.

“Constatăm tendința de întoarcere a oamenilor. Nu cred că este generalizată, nu vreau acum să pictez în roz o situație care este departe de a fi roz. Dar la noi, în clinica noastră, găsesc și condițiile tehnice, pentru că avem ce ne trebuie, chiar avem ce ne trebuie acum, și probabil și o ambianță care să îi atragă. Iată, din patru posturi pe care le-am scos la concurs, trei au fost ocupate de oameni care lucrau în străinătate și s-au întors acasă. Acum avem și asistenți”, spune șeful secției ATI, Dorel Săndesc.

Pe de altă parte, mai mulţi rezidenţi străini care lucrează acum la ATI intenţionează să rămână în România, după ce devin specialişti.

sursa – radiotimisoara.ro

5 COMENTARII

  1. Cat costa un post de asistenta? Cat rebuie sa platim pentru un post de doctor? Asta de ce nu spuneti? Absolventii de medicina si asistenta medicala de la Victor Babes sunt someri dupa facultate si rezidentiate! Cati bani incaseaza managerii spitalului si sefii de sectie? Rusine Romania! Am mers ca asistenta si am spus ca am terminat facultatea si vreau sa profesez! Mi s-a spus ca sunt blocate posturile? De cine sunt blocate si pentru cine? De profesorii doctori/sefi de sectie pentru cei care dau bani/mita/lozul? Rusine!

  2. Personal medical este. Am in jurul meu cunostinte si nu au reusit sa se angajeze decat cu pile. Fara pile li se spune ca nu sunt posturi. Asa ca degeaba s-ar intoarce unii daca nu au unde.

  3. draga Adriana… Spre surprinderea ta, nu trebuie platit nimic… Doar prin munca si daruire se ajunge unde iti doresti… nu generalizez(ma refer strict la sectia despre care se vorbeste mai sus)!..

LĂSAȚI UN MESAJ