Se întorc în Banat țiganii din Franța? Câteva sute vor fi evacuați

1154

Francezii pregătesc încă o evacuare a unei tabere de romi. Este instalată la nord-vest de Paris, într-o zonă industrială abandonată.

Oficial autoritățile franceze spun că trebuie să igienizeze zona, solul fiind contaminat cu plumb, ceea ce a provocat mai multe îmbolnăviri.

Au primit cu toţii o notificare să plece în termen de o săptămână. Terenul va fi apoi curăţat.

Mai multe organizaţii neguvernamentale subliniază însă că acesta este doar un pretext pentru desfiinţarea taberei de care s-au plâns în repetate rânduri localnicii din vecinătate.

Sunt circa 400 de romi în această tabără, veniți aici în urmă cu 10 ani. Autoritățile franceze nu precizează foarte exact locul de proveniență al acestora, menționând doar sud-vestul României.

Sursa

1 COMENTARIU

  1. Aaaa… asa da, aristocratia banateana se intoarce acasa de la Paris! Si se va instala in locuintele retrocedate de micul popor banatean celor mai valorosi fii ai sai, locuinte situate pe bulevardul C.D. Loga, ultracentral, in „Hertz-ul Burg-ului”, chiar langa „Burgplatz”, langa „edificatul cvartal-spazieren”, cum este si firesc (si legitim!). Banatenii au identificat foarte tarziu o aristocratie in randurile lor, abia acum, in ultimele 2-3 decenii, dar este bine ca au identificat-o – poate ca asta le confera si ceva stil, pana la urma.
    Mai demult, la fel, aristocratia Vechiului Regat se mai intoarcea si acasa din cand in cand, tot de la Paris. Atata, doar, ca in Sud e vorba de un alt fel de aristocratie. Asta e, fiecare cu aristocratia lui, fiecare dupa posibilitati.

LĂSAȚI UN MESAJ