Se încinge ringul în Noaptea Spartanilor

382

Boxerul Flavius Biea pregătește meciul carierei sale la profesioniști. Timișoreanul va lupta pentru prima sa centură, WBA Continental la semi-mijlocie, sâmbătă seara în cadrul galei ”Noaptea Spartanilor – Confruntarea de pe Bega”.

Flavius Biea este la 12 runde distanță de prima sa centură în boxul profesionist;   maghiarul Toth Laszlo este cel care îi stă în cale timișoreanului fost campion mondial și european la cadeți. Lupta se dă pentru titlul vacant WBA Continental la semi-mijlocie pe durata a 12 reprizei.

”A durat ceva timp până am reușit să organizăm un meci pentru centură. Va fi un meci greu pentru că întâlnesc un adversar competitiv. Mă aștept la un meci lung”, a declarat pugilistul în vârstă de 27 de ani. Flavius Biea are 11 victorii din 11 meciuri (6 prin KO), în vreme ce adversarul său se laudă cu un bilanț de 23 de victorii (17 KO), două înfrângeri și o luptă terminată nedecis.

Gala în care va urca Biea în ring are loc sâmbătă, 6 mai, cu începere de la ora 20 în sala Constantin Jude. Gala poartă denumirea de ”Noaptea Spartanilor – Confruntarea de pe Bega”. Pe afișul galei de sâmbătă mai sunt alte patru lupte de profesioniști: Bogdan Dinu – Irakli Gvenetadze, Daniel Buciuc – Ferenc Katona, Cezar Juratoni – Paata Aduașvili, Eronim Aradoaie – Nika Nalikașvili.

Flavius Biea a făcut pasul către profesionism în anul 2013 după ce ratase calificarea la Jocurile Olimpice din postura de amator. În cei 4 ani a susținut două meciuri în țară, la Galați și la Timișoara, iar restul în Germania și Canada.

Invitați de onoare ai galei de sâmbătă vor fi foștii campioni mondiali la box Lucian Bute și Francisc Vaștag.

 

LĂSAȚI UN MESAJ