Se extinde transportul metropolitan spre Giarmata

698

Deși se află la depărtare rezonabilă față de Timișoara, comuna Giarmata a avut cam tot timpul probleme cu transportul în comun spre și dinspre municipiu. Autobuzele erau, mai mereu, insuficiente, spre nemulțumirea călătorilor. Acum, problema are și o rezolvare.

La data de 11 decembrie, în adunarea generală a acționarilor de la SMTT (Societatea metropolitană de transport Timișoara), s-a votat admiterea în condiții avantajoase a comunei Giarmata ca membru în această asociație.
Începând de acum, se fac procedurile de introducere a transportului în comun în localitatea Giarmata.
O oarecare întârziere a semnării contractului cu cei de la SMTT s-a produs și datorită negocierilor pe care primarul Virgil Bunescu le-a purtat cu societatea. Negocieri ce au avut ca rezultat diminuarea tarifelor și gratuități pentru diferite categorii de persoane (elevi, studenți, profesori, pensionari, persoane cu handicap).

Odată cu semnarea contractului cu SMTT, cetățenii comunei Giarmata vor putea beneficia de trasnport din Giarmata spre Timișoara și înapoi, iar în Timișoara vor avea posibilitatea să circule tot cu același abonament pe toate liniile de trasnport în comun, ceea de reprezintă un mare avantaj pentru cei care trebuie să folosească și alte linii de transport.

Introducerea transportului în comuna Giarmata se va produce între 1 februarie 2020 – 1 martie 2020. Odată cu introducerea transportului metropolitan, primăria va reabilita toate stațiile de așteptare pentru mijloacele de transport în comun ale comunei Giarmata.

LĂSAȚI UN MESAJ