Se deschid ștrandurile în aer liber și bazinele acoperite. Ce norme trebuie respectate

292

Ștrandurile în aer liber, dar și bazinele acoperite pot fi redeschide de astăzi, cu respectarea unor reguli de prevenire a infecțiilor cu coronavirus.

Potrivit Ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Tineretului, este interzis scuipatul sau suflatul nasului în bazin. De asemenea, fiecărui înotător trebuie să îi revină o suprafață exclusivă de cel puțin 12 metri pătrați, iar accesul la tobogane se va face cu respectarea distanței de cel puțin 2 metri între persoane.

Purtătorul de cuvânt al DSP, Cornelia Bubatu, precizează că, la fel ca și până acum, dușul și dezinfectarea picioarelor rămân obligatorii înainte de intrarea în piscină.

“Se reia activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a ștrandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau a sălilor de sport sau fitness, cu obligația respectării normelor stabilite prin ordin comun al ministrului Tineretului și Sportului și al ministrului Sănătății, în baza căruia își desfășoară activitățile. De asemenea, menționăm că prevederile ordinului ministerului Sănătății nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației trebuie respectate și pe mai departe. Dintre acestea menționăm obligativitatea efectuării dușului și a dezinfecției picioarelor trecând prin pediluviu înainte de intrarea în bazin sau clorinarea apei conform normelor”, spune Cornelia Bubatu, citată de radiotimisoara.ro.

Ordinul care reglementează funcționarea ștrandurilor mai prevede că accesul publicului se face în baza unei programări, iar șezlongurile trebuie aștezate astfel încât între persoane care nu fac parte din aceeași familie să fie o distanță de 2 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.