Se decid taxele şi impozitele locale pentru 2017

220

Consiliul Local Timişoara va aproba, sau nu, în plenul viitor taxele şi impozitele locale pentru anul viitor. Potrivit unui proiect de hotărâre întocmit de conducerea Primăriei Timişoara, anul viitor timişorenii vor avea dări diferite de achitat.

Autorităţile propun ca impozitul anual pentru clădiri rezidenţiale, atât în cazul persoanelor fizice cât şi a celor juridice, să fie de 0,8% din valoarea impozabilă a casei. În ceea ce priveşte plata pentru imobilele nerezidenţiale, persoanele fizice vor plăti 0,2%, iar cele juridice 1%.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a introdus şi o modificare în privinţa taxei pe spectacole. Astfel, dacă aleşii sunt de acord: „pentru anul 2017, având în vedere că Timişoara este desemnat pentru anul 2021 oraş Capitală Europeană a Culturii, în vederea încurajării organizării de spectacole, de evenimente culturale, artistice și sportive, cota de impozit va fi de 0%, atât pentru spectacolul de teatru, balet, operă, operetă, concert filarmonic sau altă manifestare muzicală, prezentarea unui film la cinematograf, un spectacol de circ sau orice competiţie sportivă internă sau internaţională, cât și în cazul oricărei altei manifestări artistice”.

Şi posesorii de autoturisme electrice sau hibrid primesc o veste bună. Proiectul propune eliminarea totală a taxei pe autoturism pentru anul 2017.

Rămâne neschimbată bonificaţia acordată persoanelor fizice şi juridice care îşi achită taxele şi impozitele locale în primul trimestru al anului 2017. Astfel, cei care îşi achită dările până în 31 martie, primesc o reducere de 10%.

LĂSAȚI UN MESAJ