Se caută ajutor pentru familiile afectate de incendiul din zona Calea Martirilor

4961

Patru familii din Timișoara au rămas fără case în urma incendiului care a distrus mansarda blocului din zona Calea Martirilor, de marți seara. Pe rețelele de socializare au apărut apeluri de ajutor pentru cei care nu mai au locuință.

Este nevoie de ajutor și pentru a curăța ce a rămas din locuințe, dar și de donații pentru că familiile surprinse de flăcări nu au apucat să scoată nimic din apartamente.

”Cunoscându-i personal pe cei afectați, fiindu-mi dragi…. și din considerentul că oricând oricare dintre noi putem trece prin așa tragedie, aș vrea să pot face mai mult pentru ei, nu doar să-mi exprim părerea de rău.

În primul rând cred că ar avea nevoie de ajutor la adunat, strâns, eliberat, curățat. Dacă ne-am strânge mai mulți cred că ar ajuta și ar însemna enorm pentru cei aflați în această situație.

Apoi, aș vrea, dacă are cineva informații și poate ajuta, cum am putea demara o strângere de fonduri, chiar dacă sunt asigurați sau nu. În România lucrurile se mișcă greu și poate (deși nu e cert) în câțiva ani primesc despăgubiri. Și vorbim de familii cu copii, tineri studenți care momentan stau pe la prieteni, n-au haine, n-au nimic în afara celui mai important lucru: faptul că sunt în viață. Nimeni n-a apucat să adune, să-și facă bagaj sau să se pregătească, ci au ieșit în fum afară în fața blocului asistând cum toată agoniseala de o viață arde.

Va rog, cei care doriți, să puneti umărul cu noi să îi ajutăm pe acești oameni, chiar oameni faini și cumsecade, să-și caute un pic de echilibru”, este apelul făcut pe Facebook de o tânără din Timișoara.

Vă reamintim că marți seara mansarda blocului a fost cuprinsă de flăcări și cele patru apartamente au ars în totalitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ