Se apropie sezonul ambroziei, încep controalele în Timișoara

40
Se apropie sezonul de vârf al ambroziei, atunci când plantele mature emană polenul. Astfel, polițiștii locali au ieșit deja pe teren pentru a identifica suprafețele neîngrijite de proprietari. Au fost date și primele amenzi.
„Polițiștii locali au început verificările în vederea luării măsurilor de sancționare a celor care dețin terenuri și nu le întrețin, pe lângă sancțiuni fiind aplicate și somații cu termene imediate de cosire a buruienilor. Astfel, în ultimele două luni au fost verificate zeci de astfel de terenuri, din care o parte au fost cosite și igienizate, iar altele sunt în diferite faze de verificare și identificare a proprietarilor. Au fost aplicate și un număr de 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 21500 lei unor proprietari de terenuri de pe străzile Dan Carpin, I. Micu Klein, Vasile Crețu, Bujorilor, Albăstrelelor, Tristan Tzara, Mircea cel Bătrân, Horia Hulubei, A. Imbroane, Mihail Jora”, spun oamenii legii.
Poliția Locală atrage atenția, din nou, că persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora. De asemenea, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin sub orice formă. Sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 1500 și 2500 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ