Se amenajează trecerile la nivel cu calea ferată din vestul țării

141

Trecerile la nivel cu calea ferată de pe drumurile naționale din vestul țării intră în modernizare. Măsuri se vor lua în toată țara pentru reducerea numărului de accidente.

Potrivit ultimelor rapoarte ale CFR, anul trecut, ”pe rețeaua de căi ferate s-au produs 199 de accidente feroviare din care: 121 accidente feroviare manifestate prin loviri ale vehiculelor rutiere, la trecerile la nivel de către trenuri; 78 accidente feroviare manifestate prin loviri ale persoanelor de către vehicule feroviare aflate în mișcare, cu excepția cazurilor de suicide”.

Pe raza DRDP Timișoara, vor fi amenajate 55 de treceri la nivel cu calea ferată, repartizate astfel: SDN Arad – 11, SDN Caransebeș – 6, SDN Deva – 8, SDN Orșova – 5, SDN Timișoara – 25.

CNAIR a prezentat, joi, poiectul: „Măsuri de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată”. ”Acest proiect, finanțat din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, are ca scop creșterea siguranței rutiere prin amenajarea a 246 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată până la sfârșitul anului 2021. Valoarea totală a contractului este de 34.324.881,41 lei și are ca durată de implementare 24 de luni”, a transmis CNAIR.

Proiectul constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată și presupune montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară; montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulație; semnalizare rutieră orizontală (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier); marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanță de 50 m, între barieră și indicator).

Implementarea proiectului va crește gradul de siguranță a traficului, prin adoptarea soluțiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naționale la intersecția cu trecerile la nivel cu calea ferată.

LĂSAȚI UN MESAJ