Scriitorul T.O. Bobe vine la “Joia de literatură contemporană”, de la librăria Humanitas

135

„Joia de literatură contemporană cu Robert Șerban și invitații săi“, găzduită de Librăria Humanitas din Timișoara, debuteză pe 26 septembrie, ora 18.00, cu lansarea celui mai nou roman al lui T.O. Bobe, “Cartea neisprăvirii”, apărut la Editura Humanitas.

“Fiindcă joi nu are decât trei litere (e cea mai mititică din săptămână) şi vrem să o sporim niţel, fiindcă e bine să cam ştii ce ai bun de citit în week-endul care începe chiar a doua zi, fiindcă scriitorii sunt chiar ei nişte personaje formidabile, uneori şi mai şi decât cele pe care le inventează prin cărţile proprii, fiindcă e important să ne privim unii pe alţii în ochi, să zâmbim, să polemizăm, să aflăm ce mai e nou prin lumile noastre, facem, la Librăria Humanitas din Timişoara, o dată pe lună, joia de literatură. Şi începem cu domnul Bobe, ca să fie demarajul puternic!”, a spus scriitorul Robert Șerban, amfitrionul întâlnirii.
„O carte nu-i altceva decât o înșiruire de cuvinte, de paragrafe, de întâmplări din viețile altora, fie ei adevărați, în carne și oase, fie închipuiți, iar cuvintele și paragrafele și oamenii ăștia sau zebrele sau pinguinii nu fac altceva decât să pozeze, să înregistreze ceva ce există undeva în stimatul cititor și depinde de el dacă e acasă sau nu pentru o carte sau alta, depinde de el dacă-i deschide ușa și o lasă să-i înregistreze sau nu consumul de energie electrică, depinde de el dacă în timp ce citește i se zbârlește părul pe mâini dintr-o cauză sau din alta ori dacă își zice ia mai lasă-mă, frate, cu prostiile astea ori dacă își aduce aminte de mirosul pielii bunicii atunci când se apleca pe deasupra lui să mai îndese bucățica de cașcaval în marginea mămăligii ori dacă citind își proiectează un viitor fericit cu femeia sau cu bărbatul cu care în urmă cu trei zile a împărțit o conservă de ton în ulei și o bere.“, crede scriitorul T.O. Bobe.

Intrarea la eveniment este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ