Școlărița cu surprize

281

Se gândise să-i ia flori, dar a renunțat în drum spre gară: n-o știa decât de pe facebook, ar fi fost cam ridicol. Totuși, poate că un buchet ar fi avut efect. Mai șapte minute și venea trenul. În urmă cu vreo 20 de ani, după ce terminase armata, trăise o chestie asemănătoare, când o fată pe care o cunoscuse într-o tabără școlară a venit la el. Era dulcică, cu ochii rotunzi, negri și cu părul cârlionțat. A așteptat-o în gară, trenul a ajuns, dar n-a văzut-o pe creață. În schimb, spre el venea cu pas mare o pălugă urâțică, dar interesantă, care i-a zâmbit hotărâtă și l-a salutat veselă. Dumnezeule, corespondase, după tabără, cu prietena ăleia dulci! Dar din acea confuzie a ieșit dezvirginat, căci urâțica n-a acceptat să bată drumul degeaba și a preluat, cu aplomb, inițiativa.

Hups, venea trenul. Se așezase la capătul peronului, spre ieșire. A văzut-o. Întâi a zâmbit puțin, apoi a simțit brusc cum inima începe să dea cu bum-bum-ul. Avea două codițe, o rochicioară verde, ce se oprea chiar deasupra genunchilor, niște ciorapi înalți, ca de școlăriță, pe umeri – un rucsăcel viu colorat, iar la piept… Ei bine, la piept strângea un ursuleț alb, de pluș. Fata avea un aer de pe altă lume, iar lumea din gară simțea asta, căci se uita după ea. Când a ajuns în fața lui Relu, i-a întins o mână lungă și subțire.

Două zile n-au ieșit din casă, s-au iubit încontinuu. Doar că ea chiar era ca o școlăriță, fiindcă avea destule de învățat. Așa că Relu i-a arătat tot ce știa el. Când cunoștințele lui au ajuns la capăt, a intrat rapid pe youtube și a căutat ceva hard. Și s-au uitat la niște filmulețe fierbinți și s-au drăgălit, el înnebunit până peste, ea puțin obosită. Într-o pauză, pe când căuta ceva și mai și, Relu a observat, într-un film interzis celor până în 18 ani, un ursuleț alb ce stătea în colțul unui pat, apoi a văzut pe scaunul de lângă un rucsăcel foarte colorat și apoi a văzut-o pe școlărița, ce tocmai ațipise lângă el, cum se juca extaziată cu… pistoalele a doi cowboy pe care indienii, probabil, îi lăsaseră goi pușcă, însă cu pălăriile pe cap.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ