Școala va începe cu o săptămână mai târziu

420

Premierul a cerut ca anul școlar să înceapă la 16 septembrie.

Premierul Viorica Dăncilă a rugat-o miercuri pe Ecaterina Andronescu, ministru al Educaţiei, să ia în calcul începerea anului şcolar de la 16 septembrie şi a anunţat că în şedinţa de Guvern vor fi aprobate fondurile pentru programul prin care elevii vor beneficia de fructe, legume, lapte şi produse lactate, dar și produse de panificaţie.

„Astăzi (miercuri – n.r.), asigurăm fondurile necesare pentru implementarea programului pentru şcoli în anul școlar 2019 – 2020 de care vor beneficia aproximativ 1,9 milioane de copii. Prin acest program, preșcolarii şi elevii din învățământul primar şi gimnazial vor beneficia în timpul pauzelor de fructe, legume, lapte şi produse lactate, produse de panificaţie, dar vor fi şi învăţaţi cu privire la obiceiurile alimentației sănătoase. Valoarea totală a programului pentru şcoli în anul şcolar următor este de aproximativ 540 milioane lei, bani asiguraţi de la bugetul de stat şi din fonduri europene”, a spus premierul, la începutul ședinței de Guvern.

Ea a adăugat că acesta este un program care se derulează de mai mulți ani, apreciat de copii și care va fi implementat în continuare.

Premierul i-a cerut ministrului Educaţiei să ia în calcul ca noul an şcolar să înceapă pe 16 septembrie.

„Vă rog, doamna ministru Ecaterina Andronescu, să luaţi în calcul începerea anului şcolar de la 16 septembrie. Sunt convinsă că este încă o măsură aşteptată de elevii din România”, a arătat Dăncilă.

Sursa: protv

LĂSAȚI UN MESAJ