SCM-ul este pe minus financiar și la început de an

91

Anul 2018 nu a adus aproape nicio schimbare pentru clubul municipiul Timișoara. Intrați în vacanță cu două luni salariale neprimite, handbaliștii, baschetbaliști și rugbiștii au toate șansele să încheie luna ianuarie cu un minus și mai mare în conturi.

Nu doar clubul de fotbal ACS Poli se confruntă cu probleme financiare. Restanțele salariale sunt în continuare la fel de mari pentru toate secțiile de la Sport Club Municipal. ”Ultimul salariu primit este cel din luna octombrie, sunt două luni restanță în acest moment. Situația e destul de tristă, sunt sportivi care se gândesc să își caute alte contracte pentru că s-au săturat să aștepte”, spun sub protecția anonimatului unii sportivi legitimați la SCM.

Iar zvonurile vorbesc deja de unele posibile plecări. Echipa feminină de baschet ar putea rămâne fără principalele marcatoare, sportivele din SUA – Maegan Conwright și Leeza Burdgess – sunt de ceva vreme anunțate ca libere de contract pe siteul firmei de impresariat. Iar lista poate continua și la celelalte echipe.

Managementul defectuos este în opinia primarului Nicolae Robu explicația acestei situații. ”Anul trecut am dat mai mlt decât am promis. Din păcate am avut parte de un management defectuos. Ni s-au comunicat restanțe foarte mari și noi nu avem o pușculiță să punem bani fără număr. Nu s-a atins target-ul în atragerea de fonduri private; asta a fost problema. Înțelegerea a fost că se vor atrage mult mai mulți bani din mediul privat, ori s-au atras mult sub nivel”, a explicat primarul pe postul național de televiziune cu trimitere la șefii secțiilor și la directorul Radu Țoancă.

Paradoxal, momentul ”sărăciei” SCM-ului coincide cu cel mai bun pe care îl traversează din punct de vedere sportiv toate secțiile. Rugbyul s-a calificat în finala Continental Shield, handbalul masculin a iernat pe locul secund cu șanse mari la podium, iar baschetul masculin a staționat tot pe poziția secundă și în perioada următoare va intra în focurile Cupei României.

SCM Timișoara a fost înființat în toamna anului 2015 ca o soluție la blocarea finanțării sportului local din bugetul Primăriei și al Consiliului Județean. Inițial a fost vorba de trei echipe, dar numărul secțiilor și al echipelor a crescut de la an la an și bugetul pe măsură. Sportul pentru toți și motociclismul și-au făcut loc și ele în cadrul clubului iar în stand-by stă și șahul…

LĂSAȚI UN MESAJ