SCM Saracens promite restartul în Cupa României

106

Startul ratat de sezon nu le-a picat deloc bine campionilor din Ronaț. Situația poate reintra în normal pentru SCM Timișoara Saracens odată cu prima deplasare, cea de sâmbătă cu CSM Olimpia București.

Campionii au pornit cu un eșe greu de digerat în noua stagiune, 8-18 în compania băimărenilor. Rezultatul ce a tulburat puțin apele în cadrul clubului poate fi dat uitării în cazul unei victorii în duelul din capitală, din runda a treia a Cupei României. Saracens pornește clar favorită în disputa cu CSM Știința București, o echipă aflată în proces de reconstrucție.

”Au fost multe discuții, evaluări, în staff și echipă, după eșec. A fost dezamăgitor pentru noi. Nu am performat în unele aspecte ale jocului, dar nu e nimic ireparabil.  Așteptăm meciul cu CSM, un nou meci greu, nu e ușor să-i bați acasă. Trebuie să fim concentrați și pregătiți. Băieții de abia așteaptă să reușească o performanță mai bună. Trebuie să câștigăm sâmbătă pentru a pregăti duelul cu Calvisano, e un meci foarte important pentru noi”, a punctat antrenorul bănățenilor, Grainger Heikell.

Pentru confruntarea cu CSM-ul tehnicianul neo-zeelandez va face câteva modificări în XV-le de start. Unele forțate de accidentări, altele de considerente tactice. O pierdere grea este cea a flankerului Vasile Rus, devenit indisponibil pentru următoarele 5 săptămâni.

”Pentru noi jucătorii a fost o săptămână foarte grea, a fost o înfrângere greu de digerat, venită și cu adversarul de la Baia Mare. Suntem foarte dezamăgiți de rezultatul din weekend. Dar suntem o echipă cu caracter, vom demonstra că a fost doar o chestie de moment. Sunt câteva lucruri de îmbunătățit. Mai ales că a fost primul meci, ne-am pus standardul de la care plecăm și de acolo trebuie să îmbunătățim. Forma noastră trebuie îmbunătățită. E o oportunitate de a reface relațiile de joc, pe care trebuie să le avem”, a completat căpitanul Stelian Burcea.

Partida din capitală este programată sâmbătă, ora 11.

LĂSAȚI UN MESAJ