Schizofrenie și ură față de românul care nu mai e român, din diaspora Sfârșitul schizofreniei?

550

Nu-i așa că și vouă vă era foarte clar, de mai multe luni, că PSD-ul a devenit un partid schizofrenic? Da, eu sunt ferm convins că toată lumea a văzut cum, asemenea unui bolnav de schizofrenie, PSD-ul una spunea în public și cu totul altceva gândea.

Adică, după ce Liviu Dragnea a intrat la bulău, a acceptat să defileze la alegerile prezidențiale cu Viorica Dăncilă. În ciuda faptului că nimeni nu credea că Viorica Dăncilă ar fi capabilă să câștige măcar președinția unui bloc de locatari din Videle sale natale. Era evident că sărmana femeie este și agramată, și lipsită de inteligență, și cu deficit grav de carismă, și rudimentară, și absentă cognitiv, și jenantă. Ei bine, deși absolut toți pesediștii știau asta, ba chiar constatau cacofonia dăncileană clipă de clipă, partidul a fost nevoit să o zeifice: ridicol, stângaci, grosier, penibil, în total dezacord cu ceea ce Viorica Dăncilă este, cu adevărat, în viața de fiece zi. Da, PSD-ul a fost nevoit să facă asta fiindcă alegerile sunt și un ritual în care candidaților li se hiperbolizează calitățile toate. Numi că, să vezi minune, Viorica nu avea ce să i se hiperbolizeze. Este o absență perfectă chiar și când lumea o aude vorbind. Nimic. Nothing. Nada.

Or, asemenea situații au eșuat într-un ridicol desăvârșit. Iar ridicolul, așa cum se știe, paralizează. Ceea ce este foarte posibil să se fi întâmplat în filialele PSD din teritoriu, la vot, când simpatizanților PSD pur și simplu le-a fost rușine să voteze așa ceva.

Diaspora nu ar trebui să voteze! 

Da, asemenea mesaje au început să circule în mediul virtual imediat după alegerile europarlamentare, când diaspora a dat semnalul unei extraordinare mobilizări. De ce nu ar trebui să voteze diaspora? Răspunsul e la mintea cocoșului: fiindcă diaspora nu votează PSD-ul, iar PSD-ul, cu mânuța lui, a asigurat condiții de vot decent pentru românii din toată lumea, așa că nu mai putea da înapoi. Dar asta nu se putea spune, așa că PSD-ul a socotit de cuviință să învrăjbească românii între ei. Drept pentru care a lansat ideea că, vezi Doamne, românii plecați nu ar cunoaște problemele adevărate de aici, de acasă, iar votul lor în favoarea unor anumite partide ar vicia democrația noastră (originală).

Sigur, sunt ușor de recunoscut aici câteva minciuni sfruntate folosite de PSD mai ales în timpul asaltării Justiției, cu precădere minciuna conform căreia Uniunea Europeană nu este bine informată sau chiar este dezinformată de reprezentanții opoziției de atunci.

Iar tentativei jegoasă a PSD-ului de a învrăjbi cele două Românii prin reproșul că românii din diasporă nu înțeleg ce votează și strâmbă soarta românilor i se poate răspunde cu observația că electoratul PSD majoritar, cel lipsit de instrucție și din mediul rural, face asta de aproape 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ