Schimbarea de antrenor nu a adus revirimentul, Poli coboară încă un loc

96

ACS Poli a pierdut și al doilea meci al anului, 2-3 cu FC Voluntari. În gol încasat în ultimul minut a stricat debutul noului antrenor de pe banca violeților, Leo Grozavu.

Timișoara face încă un pas în spate în lupta pentru menținerea în Liga I. Primele două runde din 2018 au însemnat tot atâtea eșecuri pentru ACS Poli, care își vede diminuat avansul liniștitor cu care încheiase anului precedent. La debutul antrenorului Leo Grozavu, violeții au fost trădați de apărare, compartimentul care altădată ducea greul. Erorile de marcaj au stat la originea celor trei goluri încasate de Poli, inclusiv la reușita din ultimul minut care avea să strice echilibrul de pe tabelă.

Leo Grovazu a început partida cu câteva nume noi în primul 11. Velcotă și Zaluschi au primit încredere principalului și au căpătat statutul de titulari, primul dintre cei doi chiar cu banderola de căpitan pe braț. Modificările și-au pus amprenta negativ în jocul lui Poli, care în prima repriză nu a reușit aproape nimic. Abia după pauză jocul gazdelor a arătat altceva.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 11 prin Bălan, vârful ilfovenilor beneficiind de un marcaj slab al lui Melinte și scăpat singur cu Straton a marcat pentru 0-1. Cinci minute mai târziu, tot Voluntariul a trecut pe lângă gol la șutul periculos al lui Ivanovici.

Primele semne ofensive ale gazdelor au apărut abia după prima jumătate de oră, la reluarea lui Popovici din unghi. Două minute mai târziu însă Voluntariul putea să închidă jocul la ocazia lui Benzar, scăpat singur cu Straton și blocat în ultimul moment de portarul timișorenilor. Poli putea să intre la cabine la egalitate dacă Șeroni ar fi nimerit cu o lovitură de cap spațiul porții în minutul 44.

Avea să fie 1-1 în debutul reprizei secunde grație inspirației lui Popovici, vârful violeților având inspirația de a urmări și de specula o bâlbâială în carel advers. A fost golul care a deschis cele două defensive pentru că egalul nu mulțumea pe nimeni. Oaspeții au fost primii și de această dată mai aproape de gol. Deac a păcălit pasul la ofsaid al gazdelor și a scăpat singur cu Straton, ratând însă ținta deși avea întreaga poartă goală. Era minutul 64 și glonțul le trecuse pe lângă ureche bănățenilor.

Nou-intratul Artean a rupt plasa porții adverse la una dintre primele atingeri de balon. Cu un o bombă ce a mușcat din transversală, mijlocașul lui Poli și-a adus echipa în avantaj în minutul 68. Scorul de 2-1 a rezistat pe tabelă doar două minute pentru că defensiva gazdelor a fost prinsă pe picior greșit peste două minute, marcator Bălan cu un șut sec din apropiere.

Ritmul jocului s-a menținut alert și ocaziile s-au succedat. Ciucur a ratat de puțin ținta în minutul 75. Peste alte patru minute Artean a expediat încă un trasor spre poarta ilfovenilor dar de această dată portarul a respins.

Neagu a fost neglijent și l-a împiedicat pe Ivanovici în propriul careu provocând un penalty atunci când mai erau 10 minute. Norocul a ținut cu Poli la această fază pentru că golgheterul Voluntariului a trimis mult peste poartă lovitura de pedeapsă!

Poli nu a mai avut noroc în minutul 90, la o reluare pe spate a lui Voicu din marginea careului mic, reușită ce avea să și stabilească scorul final: 2-3. Fază la care din nou defensiva gazdelor nu a reacționat…

Al doilea eșec pentru Poli în 2018 și încă un pas în spate către zona retrogradabilă! Timișorenii au coborât pe locul 10 cu 26 de puncte. Ultimele două jocuri din sezonul regular pentru Poli vor fi cele cu CSM Poli Iași, acasă, în 18 februarie și cu CSU Craiova, în deplasare în 24 februarie.

ACS Poli: Straton – Străuț, Melinte, Șeroni, Neagu – Vașvari – Velcotă, Zaluschi (min. 46 – Doman), Croitoru (min. 62 – Artean), Ciucur (min. 85 – Bîrnoi) – Popovici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ