Schimbare uriașă a Căii Torontalului! Bulevard cu trei benzi pe sens, blocuri noi și o linie de tramvai nouă

1932

Timișoara se extinde în zona de nord a orașului. Primarul Nicolae Robu a anunțat, la Radio Timișoara, că a fost preluat drumul de pe Calea Torontalului până la calea ferată, în zonă urmând să fie prelungită linia de tramvai.

“Avem proiect care va crea un bulevard până acolo, prelungim Calea Torontalului, bulevard care va avea trei benzi pe sens și linii de tramvai pe mijloc. Drept urmare, liniile actuale de tramvai vor intra de pe Cetății pe Torontalului și vor merge până la această nouă frontieră a orașului și acolo se va întoarce”, spune primarul Timișoarei.

Nicolae Robu a explicat și ce înseamnă preluarea acestui drum pentru timișoreni și ce planuri de dezvoltare urbană urmează să se facă în zonă.

“Timișorenii dacă vor să meargă în zonă nu mai trebuie să aibă rovinietă, asta înseamnă că vor plăti tarif de taxi pentru oraș nu pentru exteriorul orașului. Asta înseamnă că toată zona aceea va face obiectul unor planuri urbanistice zonale pentru punerea în valoare. Evident se va continua programul de construire de blocuri în regim privat, dar noi trebuie să susținem dezvoltarea” mai spune Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai anunțat că și drumul de la Calea Aradului până la centură a fost preluat de adminitrația locală, în primul rând pentru ca în zonă să se poată face un nou sens giratoriu, împreună cu Primăria Dumbrăvița, pentru a a-i ajuta pe locuitorii care stau în cartierul Cora, unde urmează să se contruiască și primul magazin Ikea.

sursa: radiotimisoara

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ