Scandalul Uber – Taxi: şicane în trafic, atacuri cu ouă, maşini avariate

937

Scandalul dintre taximetrişti şi şoferii serviciului privat de car sharing, Uber, nu pare stins. După incidentele de la finalul săptămânii trecute, acum, reprezentanţii Uber susţin că atacurile împotriva activităţii lor continuă. Aceştia spun că unii dintre şoferii Uber sunt în continuare supuşi presiunilor, de către taximetrişti. Ei se plâng de avariere şi atacuri cu ouă a maşinilor de car sharing şi de şicane în trafic.

„Condamnăm ferm actele de violență din ultimele zile, indiferent că au fost îndreptate împotriva șoferilor de taxi sau a șoferilor parteneri Uber. Am trimis un mesaj tuturor partenerilor noștri în care i-am sfătuit, în cazul în care sunt victima unor agresiuni, să apeleze imediat la 112, asigurându-i de tot sprijinul nostru. Pe de altă parte, toți cei care inițiază conflicte sau dau curs provocărilor nu vor mai avea acces în aplicație – astfel de comportamente nu își au locul în comunitatea Uber. Suntem însă îngrijorați de numărul tot mai mare de agresiuni raportate de partenerii noștri în ultimele zile, de la șicane în trafic, atacuri cu ouă, mașini avariate până la atacuri fizice. Facem apel la calm și dialog civilizat – oamenii au nevoie atât de taxi, cât și de servicii ca Uber, iar astfel de atacuri pun în pericol siguranța tuturor participanților la trafic” , este mesajul transmis de oficialii Uber România.

1 COMENTARIU

  1. Există un vid legislativ privind activitatea Uber. Ce mai așteaptă Guvernul României pentru a emite Ordonanță de Urgența care să reglementeze acest aspect ? Se vor lua măsuri numai după ce taximetriștii și cei de la Uber se vor încăiera crunt și vor fi, cel mai sigur, victime. Mișcați odată, măi, Guvernul României !

LĂSAȚI UN MESAJ