Polițiștii și jandarmul care au bătut cei doi tineri nevinovați au fost trimiși în judecată

197

Doi bărbaţi de 34 de ani au fost opriţi de poliţişti, la finele lui noiembrie 2017, autoturismul lor semănând cu unul căutat de oamenii legii. Ambii au fost încătuşaţi şi duşi la secţie. Ulterior, în aceeaşi seară, bărbaţii au fost eliberaţi după ce poliţiştii şi-au dat seama că nu sunt cei căutaţi. Cei doi au mers la spital pentru că aveau răni grave. Ei îi acuză pe poliţişti şi pe jandarmi că i-au bătut cu bestialitate.

Ulterior Parchetul Militar a început urmărirea penală a celor trei iar astăzi aceștia au fost trimiși în judecată pentru purtare abuzivă și vătămare corporală. Potrivit procurorilor militari în cursul zilei de 22 noiembrie 2017, pe raza localităţilor Urseni – Moşniţa Nouă din judeţul Timiş, în timpul unei operațiuni de prindere a unui urmărit general, un autoturism în legătură cu care exista suspiciunea că ar fi utilizat de acesta a fost oprit în trafic de către dispozitivele angrenate în misiune. După somațiile verbale ale polițiștilor, cele două persoane ce se aflau în mașină – nefiind nici una urmăritul general, au fost imobilizate de polițiști, ulterior asupra lor exercitându-se acțiuni violente de către cei patru inculpați.

”În mod concret, una dintre victime a fost lovită cu putere în mod repetat cu piciorul, de către inculpatul Gavrilă Alexandru Eugen, în timp ce era imobilizată. Totodată, inculpatul Ţicu Darin a imobilizat una dintre persoanele vătămate şi apoi a lovit-o repetat cu pumnul, precum și cu un baston metalic, iar pe cealaltă victimă, care era deja imobilizată prin încătuşare cu mâinile la spate și fusese deja lovită de alţi inculpaţi, a proiectat-o pe asfalt.

De asemenea, inculpatul Necula Marius a lovit în mod repetat cu picioarele una dintre persoanele vătămate în timp ce aceasta era întinsă pe sol şi imobilizată, iar ulterior a ridicat victima şi a proiectat-o violent cu faţa de asfalt. Față de cea de-a doua persoană vătămată, inculpatul Necula Marius a aplicat lovituri dure și repetate cu picioarele, în zona mediană şi superioară, în timpul procedurii de imobilizare la sol, dar şi cu pumnul în zona feţei. La violențele exercitate asupra șoferului și pasagerului din autoturismul oprit a participat și inculpatul Gruber Alexandru, care a lovit cu pumnii şi cu un baston telescopic o persoană vătămată. Inculpatul Gruber Alexandru a lovit cu bastonul telescopic, în zona membrelor inferioare, și a doua persoană vătămată, în timp ce aceasta era întinsă pe sol şi imobilizată de un alt inculpat” au reținut procurorii militari în Rechizitoriu.

Ulterior comiterii actelor de violență de către cei patru, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, persoanele imobilizate au fost conduse la o secție de poliţie din Timişoara pentru a fi audiate. Pe fondul agravării stării de sănătate, cele două victime au fost internate la spital, fiind supuse intervenţiilor chirurgicale de urgenţă. ”Potrivit evaluărilor medico-legale efectuate, cele două victime au suferit leziuni traumatice produse prin lovire cu şi/sau de corpuri dure ce au necesitat 40 de zile de îngrijiri medicale și le-au pus viaţa în primejdie, una suferind şi pierderea unui organ (splina). Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiș.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” mai consemnează procurorii militari.

Citește și: Loviți cu bestialitate. Doi bărbați acuză că au fost snopiți în bătaie de polițiști…

Poliţiştii şi jandarmii acuzaţi că au agresat doi tineri au dat explicaţii la Parchetul…

LĂSAȚI UN MESAJ