1.2 C
Timișoara
joi 7 decembrie 2023

Scandalul care a zguduit Poli Timișoara, lămurit după aproape 20 de ani!

Marian Iancu, fostul finanțator al Politehnicii Timișoara, a vorbit despre perioada în care a colaborat cu Cosmin Olăroiu.

În ianuarie 2005, după ce preluase recent echipa, Marian Iancu îl aducea pe Cosmin Olăroiu de la FC Național, care a salvat echipa de la retrogradare. În sezonul 2005-2006, după 12 etape, Iancu îl demitea pe Oli, actual antrenor la Al Sharjah.

Marian Iancu explică de ce l-a demis pe Cosmin Olăroiu

Acum, Marian Iancu a vorbit despre motivele pentru care a ales să renunțe la Olăroiu, lăsând să se înțeleagă că avea anumite nemulțumiri legate de atitudinea acestuia.

„Am cumpărat lotul echipei de pe locul 2, FC Național, cu antrenor cu tot (n.r. – Cosmin Olăroiu). Am făcut 33 de puncte în retur. Am terminat pe 6, după un loc retrogradabil. Eram pe ultimul sau penultimul loc.

Ne-am despărțit pe o suspiciune de a mea. Nu o voi dezvolta. S-au întâmplat niște lucruri… Da, bineînțeles (n.r. – la un meci). Multe mi-au fost confirmate. Printre altele a fost și un meci cu Steaua… Lucrurile mi-au fost confirmate chiar direct.

De aceea am luat acea hotărâre. Nu au fost decât suspiciuni. Eu, dacă am o suspiciune, ne despărțim. Nu fac anchete, nu stau să mă cert. Aveam o suspiciune și după aceea am mers mai departe.

Calitatea lui de antrenor era indiscutabilă. Și cea umană. Nu vorbesc aici de o fraudă, de faptul că a trișat, de o vânzare… Am spus că au fost mici suspiciuni. Când s-au confirmat, am spus stop. 

Când s-a anunțat că pleacă Olăroiu a fost ceva scandal, publicul nu a fost de acord. Olăroiu a spus că e vorba de considerente personale. El știa despre ce e vorba și nu puteam să mergem mai departe. Și nici să facem scandal”, a declarat Marian Iancu la „Un Podcast”

27 de meciuria petrecut Olăroiu pe banca Politehnicii Timișoara: 14 victorii, 8 remize și 5 înfrângeri

Recent, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Marian Iancu a făcut o altă declarație despre Cosmin Olăroiu: „E un antrenor fantastic. E foarte bun. Dar e poate mult prea prieten cu domnul Gigi Becali. Și aici ne-am despărțit noi”.

Cosmin Olăroiu a plecat de la Poli Timișoara în noiembrie 2005, iar în decembrie 2005 era numit pe banca Stelei, unde a stat până în iunie 2007. A câștigat un titlu de campion (2006) și a dus echipa în semifinalele Cupei UEFA.

Olăroiu a fost amenințat cu demisia la Poli Timișoara

În iunie 2005, Emil Roșianu, președintele de atunci al clubului, făcea un anunț șoc: „Olăroiu a fost demis! Ne-am săturat de suspiciunile asupra meciului cu Steaua. Firma Balkan Petroleum nu vrea să se asocieze cu astfel de practici”.

Anunțul venea la o săptămână de la finalul sezonului 2004-2005. În ultima etapă, Steaua a învins Poli Timișoara, 2-1, și a câștigat titlul, cu două puncte peste Dinamo. Oli nu a fost demis atunci, ci a mai continuat pe banca timișorenilor până în toamnă, când a fost înlocuit cu Gheorghe Hagi.

  • Marian Iancu (57 de ani) a fost eliberat din închisoare pe 27 iunie 2022, cu șase ani mai devreme decât momentul în care trebuia să iasă din spatele gratiilor. El fusese condamnat în 2014 la 14 ani de închisoare. 
  • Iancu a fost acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO, el a fost obligat să înapoieze statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro, împreună cu doi complici.
  • Pentru a recupera prejudiciul, magistraţii Curţii de Apel au decis confiscarea, de la Marian Iancu şi de la ceilalţi doi inculpaţi condamnaţi, a 7 case şi apartamente, 7 terenuri şi 3 maşini.

Sursa: https://www.gsp.ro/

Alte subiecte :

Concert de muzică rock și spectacol cu 250 de drone, joi în Iulius Town

Un an plin de evenimente dedicate culturii, în toate formele sale, care au reunit generații și care ne-au demonstrat că arta...

Liberalii se bat cu pesediștii care să le dea mai mulți bani profesorilor! Aceștia ar putea avea salariile majorate cu 20 la sută de...

Liberalii, susținuți de ministrul Finanțelor Marcel Boloș intenționează să propună în bugetul de stat o majorare de 20% a salariilor profesorilor din 2024, susțin...

Citește și :