Scandal într-un cartier de locuințe sociale! A descins chiar primarul. Ce au putut face locatarii

373

Primarul Devei, Florin Oancea, însoțit de reprezentanții Poliției Locale și ai serviciilor și direcțiilor din subordinea au „descins” joi, la prânz, în cartierul Grigorescu, la blocurile sociale recent date în folosință.

„Au existat numeroase reclamații din partea localnicilor din zonă că nou-veniții nu respectă normele de conviețuire socială: fac zgomot, nu păstrează curățenia, aduc în locuințe numeroase persoane străine, că nu-și temperează copiii și că îi trimit la cerșit la casele din vecinătate. Au pătruns până și în turla bisericii și au bătut clopotele. Le-am expus încă o dată locatarilor din blocurile sociale, clar și pe înțelesul tuturor, că este OBLIGATORIU să se adapteze la normele conviețuirii civilizate – în caz contrar, fără niciun fel de rabat, voi dispune EVACUAREA familiilor care nu se conformează!”, a declarat primarul Florin Oancea.

Edilul susține că nu își dorește ca, pentru câțiva oameni lipsiți de educația elementară a traiului în comun, să pună în pericol liniștea unui cartier întreg. Și, trebuie subliniat, că noii locatari s-au mutat în noile locuințe în urmă cu numai 10 zile!

„Vom tipări un regulament clar de folosire a locuințelor și de conduită, care va fi afișat la intrarea în cele două blocuri, cu orele de liniște care trebuie respectate, cu interdicții. Vom intensifica patrularea echipelor Poliției Locale în zonă”, a mai spus primarul.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Deva le-au reamintit locatarilor regulile obligatorii pe care trebuie să le respecte în calitate de beneficiari ai locuințelor sociale, ai ales că unii dintre aceștia au început deja să facă modificări în locuințele primite de la Primărie.

„Condițiile sunt prevăzute în contractul de închiriere în care sunt prevăzute și verificări care vor fi făcute de reprezentanții Direcției de Asistență Socială în colaborare cu Poliția Locală pentru a vedea stadiul fiecărui apartament. În momentul în care se distruge ceva , facem note de constatare și reziliem contractul”, a declarat Elena Ivan, director executiv al DAS Deva.

Lucrările la construcția celor două blocuri cu locuințe sociale din cartierul devean „Grigorescu” au început în luna martie 2016. Potrivit proiectului, finanțat atât din bugetul local, cât și din fonduri guvernamentale, cele două imobile au fost construite pe structură metalică și au câte patru nivele.

În total au fost amenajate 72 de apartamente: 60 cu o cameră și 12 apartamente cu două camere. Locuințele au fost dotate cu instalații de energie electrică, apă și canalizare, au fost zugrăvite, amenajate cu faianță, tâmplărie PVC, instalații (TV, prize, telefon, internet) și interfon. La parter sunt amenajate spații pentru depozitare, iar la etaj uscătorii și balcoane.

sursa: hunedoaralibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.