Scandal în Rusia! Viitorii spioni FSB şi-au arătat „muşchii” pe străzile Moscovei. Ce măsuri a luat serviciul rus de securitate? VIDEO

353

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fost KGB) a anunțat joi măsuri disciplinare împotriva unui grup de proaspeți absolvenți ai academiei FSB care au organizat o paradă în automobile de lux pe străzile Moscovei, pentru a sărbători încheierea studiilor.

Înregistrări video ale acestei escapade în automobile Mercedes 4X4 au apărut ulterior pe rețelele sociale, declanșând un val de indignare.

Unii au văzut în gestul lor ilustrarea sentimentului de impunitate dominant în rândul membrilor FSB, care, de la accederea la putere a lui Vladimir Putin, au infiltrat toate nivelurile statului, de la Kremlin până la administrațiile regionale.

Pe fond de muzică tehno, un filmuleț de aproape două minute arată un cortegiu de mașini circulând pe străzile capitalei. Un pasaj îi arată, de asemenea, cu cupele cu șampanie în mână, într-o fotografie de grup în fața principalei universități din Moscova.

„Am luat decizii la nivel individual în ce privește condițiile viitoarei lor repartizări. La nivelul conducerii academiei, au fost luate măsuri disciplinare”, printre care concedieri, se precizează în comunicatul FSB.

„Comportamentul lor ostentativ și indecent (…) a suscitat o indignare justă a cetățenilor și o condamnare severă în interiorul serviciilor de securitate”, adaugă comunicatul, criticând o „încălcare a codului deontologic” al serviciului.

LĂSAȚI UN MESAJ