Scandal în gimnastică între M. Drăgulescu și Andreea Răducan: Vrei medalie la JO sau notorietate tv?

296

Scandal în gimnastica românească între doi mari sportivi, Marian Drăgulescu și Andreea Răducan, actual președinte al Federației Române de Gimnastică, după ce Drăgulescu s-a plâns de tăierea indemnizațiilor. În replică, Răducan întreabă dacă vrea medalie de aur sau notorietate la TV.

„Clubul Steaua și Comitetul olimpic au apreciat performanțele mele în 2017, mai puțin Federația de gimnastică, care găsește tot felul de scuze în loc să caute soluții pentru a susține și a motiva pe cel mai bun gimnast al României pe 2017 . Prin prisma rezultatelor mele federația primește și bani de la bugetul de stat pentru pregătire, dar se pare că nu sunt important pentru ei. Andreea Raducan NU este în necunoștință de cauză. Este vorba de PRINCIPIU și RESPECT. Sunt total dezamăgit!!!”, scrie Marian Drăgulescu, pe pagina de Facebook.

În replică, Andreea Răducan, președintele Federației Române de Gimnastică, îi atrage atenția că banii nu pot fi alocați dacă nu există pregătire în sala de sport.

„Consider că atitudinea ta din ultima perioadă nu este demnă de un mare campion. Susținem uneori că cei din afara sistemului nu ne înțeleg, și ajungem să ne dăm seama, din nou, că de fapt noi suntem cei care ne “faultăm”. Aș vrea să te asigur încă o dată, că atât eu cât și echipa Federației Române de Gimnastică, prețuim munca și performanța fiecărui sportiv, așa cum este și cazul tău. Nemulțumirea ta în urma reținerii a jumătate din indemnizația de lot, pt fix zilele în care nu ai fost în sală, și în țară, este nejustificată. Nu are nimeni ceva împotriva participării tale la diferite show-uri tv, însă cred c-ar trebui să te decizi dacă-ți dorești să câștigi medalia de aur la JO sau notorietate la tv. Ți s-a explicat că atât timp cât nu ești în sala de antrenament, noi nu putem susține că ești în pregătire. Sunt bani publici pentru care nu-și asumă nimeni răspunderea”, îi răspunde Andreea Răducan, tot pe Facebook.

Aceasta îi atrage atenția lui Drăgulescu și asupra faptului că federația nu se poate transforma în agenție de marketing pentru el.

„Sigur, am fi putut găsi un sponsor ca să-ți plătim acești bani, dar tu consideri că așa este normal?! Te consideri un model pentru sportivii de astăzi. Ce ar trebui sa faca FRG dacă fiecare sportiv ți-ar urma exemplul și ar proceda la fel? Sau ar alege sa se antreneze fiecare în altă țară? Ne-ai spus să nu te comparăm cu ei. Datoria noastra însa, este să ne pese de toți sportivii, nu doar de campioni. In plus, FRG nu se poate transforma în agentie de marketing și comunicare pentru Marian Dragulescu Official. Așa cum ți-am mai spus, rezultatele câștigate în sport sunt importante, dar vei înțelege că va fi și mai important ce vei face dupa încheierea activității sportive, iar genul acesta de acțiuni nu-ți vor aduce niciun beneficiu. Rămânem alături de tine și dacă vei considera importanta sustinerea noastră, just let us know. Succes!”, mai spune Răducan citată de Mediafax.

Sursa foto: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ