Scandal cu „urături” la un post de radio din Banat. Cum îi numește directorul pe unii dintre angajați

223

Angajaţii postului regional Radio Reşiţa, care face parte din reţeaua de stat Radio România, au protestat astăzi în faţa sediului unde îşi desfăşoară activitatea.

Circa 20 de angajaţi au dorit să-şi arate nemulţumirea faţă de faptul că nu se ia nicio măsură în legătură cu mai multe fapte semnalate conducerii naţionale a reţelei de radio. În urmă cu aproximativ şase luni, oamenii care lucrează la postul regional de radio au reclamat mai multe abuzuri ale directoarei Laura Sgaverdea. Aceştia susţin că managerul postului a instalat un regim dictatorial, că îi jigneşte, îi hărţuieşte şi nu le respectă drepturile la locul de muncă. Peste 20 de angajaţi au semnat o petiţie, pe care au trimis-o directorului general Georgică Severin.

“Am hotărât să facem un protest tăcut, pentru că vorbim destul pe post, pentru că de vreo şase luni aşteptăm ca acea comisie de disciplină să o audieze pe doamna manager. Am sesizat anumite nereguli, un anumit comportament depăşit al doamnei manager faţă de angajaţi. A venit comisia, ne-a audiat pe noi, dar când să o audieze pe doamna manager, legea nu le permite să audieze persoane bolnave. Dat fiind că, în ultimele şase luni, a fost mereu în concediu medical, audierea nu s-a putut face. A revenit la lucru câte două, trei zile, a plecat din nou în concediu medical. Astăzi a revenit la serviciu. Aşteptăm şi noi să vedem când o vor audia şi care sunt măsurile pe care le vor lua. Am fost hărţuiţi, jigniţi, ameninţaţi că ne pierdem locurile de muncă, dacă avem tupeul să o înfruntăm în şedinţă şi că în judeţul Caraş-Severin nu ne mai găsim de lucru. Când audienţele erau bune doamna manager se aplauda, când audienţele erau proaste echipa Radio Reşiţa era formată din ţărani, proşti, iluştri mediocri, ca să o cităm. Conducerea unui post de radio prin teroare nu e normală. Deviza dezbină şi condu a funcţionat destul, de data asta ne-am unit!”, a spus jurnalista Valentina Adam.

Întreaga poveste, pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ