Sat sub teroare, în vestul țării. Hoții au dat lovitură după lovitură

1323

Sătenii din localitatea Fegernic (comuna Sârbi din județul Bihor) sunt în alertă, după ce, în ultima perioadă, hoţii au intrat în curţile mai multor oameni şi au plecat cu drujbe şi peste 10.000 lei, bani lăsaţi de doi dintre localnici în maşinile deschise parcate în curte.

Furturile s-au produs în ultima lună, şi toate pe timp de noapte. „În urmă cu trei săptămâni, s-a furat o borsetă în care erau 1.200 lei din maşina unui consătean, iar de la altul s-a furat o drujbă”, a povestit BIHOREANULUI Florin Pop, unul dintre săteni.

Joia trecută, bărbatul a fost şi el călcat de hoţi. „În total, în noaptea aceea, au fost reclamate şase furturi. De la mine şi de la alţi trei vecini au dispărut drujbe, la alţi doi le-au cotrobăit în maşini. Unuia i-au luat portmoneul, iar actele maşinii i le-au aruncat în şanţ. Un altul avea 10.000 lei în borsetă. Omul a lăsat geanta în dubă, în curte, şi a rămas fără bani”, spune Pop.

Şi asta nu e tot. Sâmbăta trecută, hoţii au încercat să intre peste un sătean din satul vecini, Sârbi, fiind surprins însă de proprietar, care l-a pus pe goană.

Autorii furturilor sunt căutaţi de poliţiştii din zonă. „Colegii mei lucrează deja pentru indetificarea şi prinderea autorilor respectiv pentru recuperarea prejudiciului”, a declarat marți pentru BIHOREANUL, comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ