Șase timișeni, rătăciți în Masivul Retezat. Operațiune dificilă de salvare a lor

72

Şase persoane din judeţul Timiş, care s-au rătăcit pe un traseu din Masivul Retezat, au fost salvate de jandarmii montani la capătul unei acţiuni dificile care s-a desfăşurat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o zonă greu accesibilă cuprinsă între Lacul Zănoaga şi barajul Gura Apelor.

Cei şase turişti, trei femei şi trei bărbaţi, s-au rătăcit după ce s-au abătut de la traseul marcat cu cruce albastră, ulterior una dintre aceste persoane solicitând ajutor la numărul de urgenţă 112.

O echipă formată din şase jandarmi montani, din cadrul posturilor montane Râu de Mori şi Nucşoara, a plecat către persoanele rătăcite în baza coordonatelor GPS relatate de către apelant.

După două ore, persoanele rătăcite au fost găsite de către jandarmii montani într-o zonă foarte greu accesibilă, o râpă cu pereţi abrupţi şi bolovani care se desprindeau.

„Locul în care au fost găsite persoanele a corespuns coordonatelor GPS date de acestea. Pe parcursul a trei ore, cei şase turişti au fost coborâţi până la drumul de sub barajul Gura Apelor, fiind ghidaţi la fiecare pas de către jandarmii montani. De acolo, turiştii au fost conduşi la locul unde aveau parcate autoturismele”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, Simona Fodoca.

Cei şase turişti, cu vârste cuprinse între 33 şi 40 ani, erau epuizaţi, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Conform AGEPRES, acţiunea s-a desfăşurat în condiţii extrem de dificile, într-o zonă abruptă, fiind îngreunată de lipsa de vizibilitate, precizează IJJ Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ